Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Bewonder voorjaarsbloeiers op eeuwenoud landgoed Oldenaller

20 februari 2017 | E. Werkman

Stinzenplanten en bloembollen kleuren het voorjaar. 18 maart en 22 april gaan we op pad.

Bewonder voorjaarsbloeiers op eeuwenoud landgoed Oldenaller

Stinzenplanten

Deze bijzondere groep planten kun je rekenen tot ons culturele erfgoed. Ze horen thuis op oude buitenplaatsen. Eeuwen geleden werden ze aangeplant rondom stinzen (Friesland) en borgen (Groningen), waarna ze verwilderden. Ook op Oldenaller vind je ze. Denk aan bosanemonen, lelietjes-van-dalen en salomonszegels.

Wandel mee met de boswachter

Meer weten over stinzenplanten? Meld je aan voor een exclusieve wandeling met gids, op 18 maart of 22 april.

Naar de activiteiten voor meer informatie

Landgoed Oldenaller

Oldenaller, tussen Nijkerk en Putten, kent een rijke historie. Voorname families woonden er door de eeuwen heen, op deze overgang van de Veluwe en het lage polderland langs het Veluwemeer. Verspreid staande boerderijen worden omringd door een afwisseling van hooggelegen akkers en lage weilanden, met daartussen veel bosjes en unieke hakhoutwallen.

E. Werkman
logo