Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Een verhaal van vrijwilligers, knotwilgen en paashazen…

29 maart 2017 | E. Werkman

De knotwilgen op Oldenaller staan er na een snoeibeurt weer tiptop bij!

Een verhaal van vrijwilligers, knotwilgen en paashazen…

Topconditie

Een groep vrijwilligers van de KNNV uit Harderwijk heeft voor Natuurmonumenten twee rijen knotwilgen op Oldenaller onder de hoede. Onlangs was het weer tijd voor een knotbeurt. Boswachter Wilco Zwaneveld vertelt hoe dat in zijn werk gaat: “Met een grote mate van zelfstandigheid wordt vrijwel jaarlijks, of in ieder geval zo vaak als nodig om ze in topconditie te houden, een deel van de wilgen geknot.”

Paashazen en kachels

En de takken die vrij komen? “Onze ‘eigen’ Natuurmonumenten-vrijwilligers verzamelden de takken en brachten ze naar de zorgboerderij aan de Oldenaller Allee. Daar kunnen cliënten ermee aan de slag, onder andere om paashazen mee te maken. Andere takken, van rij aan de Tintelersteeg, worden door cliënten van zorgboerderij Tinteler versnipperd om bij een biologische veehouderij in de buurt de kachels te voeden,” licht boswachter Wilco toe.

Na twee werkdagen staan de rijen knotwilgen aan de Tintelersteeg en de Allermolenweg op Oldenaller er weer keurig verzorgd bij. Nu de paashazen nog…

placeholder

Fotograaf: Wilco ZwaneveldBron: NatuurmonumentenMaak een mooie voorjaarswandeling

Niet alleen de knotwilgen staan er weer tiptop bij, ook de voorjaarsbloeiers laten zich van hun beste kant zien. Denk aan bosanemonen, lelietjes-van-dalen en salomonszegels. Wandel het klompenpad Oldenallerpad of ga mee met de boswachter op 22 april.

E. Werkman
logo