Nieuws van de boswachter

Lezing op kasteel Oldenaller: Sturen op energie

25 september 2019 | E. Werkman

Van sommige ontmoetingen krijg je energie, terwijl andere juist energie verslinden. Wat is die energie eigenlijk? En als je anderen wilt betrekken bij iets wat je voor elkaar wilt krijgen: kan je dan ook sturen op zulke energie?

Unieke wandeling Oldenaller om 100ste Klompenpad te vieren

Zondag 13 oktober verzorgt Eelke Wielinga een lezing op kasteel Oldenaller. Hij neemt je mee in de boeiende wereld van levende netwerken, waarover hij met Sjoerd Robijn het boek Netwerken met Energie (Scriptum 2018) schreef. Dit boek kreeg twee nominaties voor het beste managementboek van het jaar 2019.

Energiehuishouding

Eelke ziet de samenwerkingsverbanden die mensen met elkaar vormen als levende organismen die meer of minder gezond kunnen zijn. Elk levend organisme heeft een energiehuishouding. Dat geldt voor de kleinste bacterie tot het grootste ecosysteem, en netwerken van mensen zijn daarop geen uitzondering.

Andere managementprincipes

Met dit in het achterhoofd wordt het spannend om te onderzoeken welke basale principes het leven ordenen en welke bepalend zijn voor de energiehuishouding in een netwerk. Dit leidt tot andere managementprincipes dan die we gewend zijn in organisaties en projecten.

Praktische info

  • Datum: zondag 13 oktober 2019
  • Tijd: Inloop 10:30 uur met koffie en thee. De (interactieve) lezing start om 11:00 uur.
  • Na afloop (rond 12:30 uur) drankje en hapje, gelegenheid tot napraten, vragen en discussie 
  • Kosten:  € 15,- euro
  • Het aantal plaatsen is beperkt, daarom svp aanmelden bij organisator Wim Matthijsse: [email protected] 
E. Werkman
logo