Ga direct naar inhoud
Nieuws

NMF Kamermuziekfestival in kasteel Oldenaller

23 augustus 2023 | Tanja Greve

In het weekend van 6 tot 8 oktober opent Natuurmonumenten de deuren van cultureel erfgoed voor het NMF Kamermuziekfestival. Op zeventien bijzondere locaties kunnen bezoekers genieten van kleinschalige optredens met unieke muziekinstrumenten. Beleef jazz op een jachtslot, Mozart in een fort of blazers in het bos. Kasteel Oldenaller is een van de cultuurhistorische locaties waar een uiteenlopend muzikaal programma wordt aangeboden.

NMF Kamermuziekfestival Kasteel Oldenaller

Spectaculair muzikaal programma op Kasteel Oldenaller

Op zaterdag is het podium voor het Trio Joris van den Berg en hun vertolking van op natuur geïnspireerde composities van Brahms. En op zondag neemt violiste Judith van der Klip in ‘De memoires van een viool’ luisteraars mee op een muzikale reis door de tijd, van klassiek en tango tot pop en zelfs dance.

Landgoed Oldenaller wordt sinds 1972 door Natuurmonumenten beheerd. Voorafgaand aan de concerten geven boswachters van Natuurmonumenten rondleidingen met uitleg over het kasteel en het bijbehorende landschap.

Kijk hier voor het volledige programma en het reserveren van kaarten. 

Passie voor cultureel erfgoed

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) organiseren het festival dit najaar voor de vierde keer. Drie dagen lang brengen 135 bekende musici en jonge natuurtalenten cultureel erfgoed door heel Nederland tot leven. Geïnspireerd door de natuur, de locatie of het instrument dat zij bespelen. In totaal zijn er ruim zestig optredens. Van schemerconcerten in een natuurlijk amfitheater bij Landgoed Haarzuilens, tot een kinderconcert in de Koeienzaal of muzikale wandelingen over Buitenplaats De Tempel. En van swingende rhythm ‘n blues in een oude hoeve op de Veluwe, tot intieme strijkensembles bovenop een berg in een kluizenaarswoning, uitkijkend over het Geuldal.

Boswachters van Natuurmonumenten vertellen ter plaatse over de unieke gebouwen en het omringende landschap, terwijl de muziek het verhaal vertelt van de soms eeuwenoude instrumenten. Veel deelnemende musici, onder wie Nino Gvetadze, Adinda van Delft, Rembrandt Frerichs, Merel Vercammen, Judith van der Klip, het Dudok Quartet en de gebroeders Spronk, bespelen een instrument dat zij in bruikleen hebben van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF). Voor het volledige programma en het reserveren van kaarten zie nm.nl/kamermuziekfestival.

Tanja Greve