Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Grenspark Kalmthoutse Heide lijdt onder droogte

27 juli 2018 | Eefje Nuijten

Zie hoe de Ossendrechtse Duinen, onderdeel van Grenspark Kalmthoutse Heide, lijdt onder de droogte. Robert Frantzen van Natuurmonumenten en Ignace Ledegen van het Grenspark laten je op Omroep Brabant zien wat het effect is op de natuur.

Foto opnames droogte Ossendrechtse Duinen / Grenspark o

Bekijk in dit filmpje hoe de Ossendrechtse Duinen, onderdeel van Grenspark Kalmthoutse Heide, lijdt onder de droogte. Robert Frantzen van Natuurmonumenten en Ignace Ledegen van het Grenspark laten je op Omroep Brabant zien wat het effect is op de natuur. 

Zo zie je dat voldoende ruimte voor de natuur zo belangrijk is. Als er dan iets opdoet, zoals de droogte, zijn we niet direct de laatste bijzondere soorten kwijt. 

Eefje Nuijten
logo