Ga direct naar inhoud
Natuurgebied

Ossendrechtse Duinen

Ossendrechtse Duinen

Welkom in Ossendrechtse Duinen

Er komt geen einde aan de heidevelden en open zand. Heerlijk rustgevend in dit erkend stiltegebied!
Alleen de nachtzwaluw hoor je als je meegaat op de nachtzwaluwexcursie. In de zomer is de heide op z'n mooist.

Miranda Fieret
Miranda Fieret

Boswachter van dit gebied

Meer over Ossendrechtse Duinen

Over het gebied

De Ossendrechtse Duinen is een erkend stiltegebied samen met de naastgelegen Kalmthoutse Heide. Beide onderdeel van Nationaal Park Grenspark Kalmthoutse Heide.  Je bent even in Afrika met zandduinen en zeedennen.

Gladde slang en heideblauwtje

Ossendrechtse Duinen liggen nabij Ossendrecht en Putte. Het gebied is de thuis van bijzondere vogels zoals de nachtzwaluw, boomleeuwerik en roodborsttapuit en insecten waaronder de zandloopkever.

Wandelen en fietsen in Ossendrechtse Duinen en omgeving

In Ossendrechtse duinen liggen twee gemarkeerde wandelroutes: wandelroute Haas en wandelroute Mier. De middellange afstandswandeling Ree laat je het gehele Grenspark ontdekken en loopt ook door dit gebied. Door Grenspark Kalmthoutse heide gaan vier fietsroutes: poortfietslussen. 

 

Ossendrechtse Duinen

Agenda

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Ossendrechtse Duinen

Nieuws

Ossendrechtse Duinen

Wat wij hier doen

Aan het werk in Ossendrechtse Duinen

Die heerlijke afwisseling van bossen, heide, stuifzand en vennen in het grenspark is mede ontstaan dankzij het vijfjarige LIFE-project. Dit realiseerde Natuurmonumenten samen met de Vlaamse collega’s. Het eentonige productiebos werd omgevormd, er kwam een verbinding tussen de heidevlakten en het zand kon weer ongehinderd gaan stuiven. Maar er was meer werk aan de winkel. Natuurmonumenten pakte de waterstand aan van het Kleine Meer, Groote Meer en Granaatven, vennen met een (te) lage waterstand. Nu kunnen de vennen weer gaan leven!