Ga direct naar inhoud
Nieuws

Fietstocht vanuit Roosendaal op Open Monumentendag

27 augustus 2019 | Miranda Fieret

Op zondag 15 september vertrekt er een fietstocht vanuit Roosendaal langs bijzondere plekken op het gebied van natuur en architectuur.

Fietstocht met een tussenstop op de Oude Buisse Heide

Samen met het Hurks Genootschap organiseert Natuurmonumenten een fietstocht. De fietstocht vertrekt om 10.00 uur vanuit Brugstraat 23 richting het Atelier met onderweg uitleg over flora en fauna door Pierre van Overveld.

Tijdens de tussenstop op de Oude Buisse Heide geeft Ad de Klerk, gids van Natuurmonumenten, een rondleiding in het Atelier. Vervolgens wordt er teruggefietst via de IJsboerderij de Gerda Hoeve aan het Dreefje te Schijf. Omstreeks 15.30 uur is het fietsgezelschap weer terug in Roosendaal. Inschrijven kan via: [email protected]

Gratis, exclusief lunch.

Let op! vertreklocatie is Brugstraat 23, Roosendaal.

Hurks Genootschap

Natuurmonumenten werkt voor deze fietstocht samen met het Hurks Genootschap. Dit genootschap heeft als missie het inventariseren, vastleggen en publiceren van het oeuvre van architect Jacques Hurks (1890-1977). Deze architect vertegenwoordigde de Amsterdamse Schoolarchitectuur in Noord-Brabant en met name in Roosendaal en omgeving. Zijn werk omvat woningen, kerken en boerderijen waarin zijn typische eigen stijl te herkennen is.

Miranda Fieret
Miranda Fieret