Ga direct naar inhoud
Nieuws

Fotowedstrijd #museumbuiten

13 april 2021 | Miranda Fieret

Zolang de deuren van de musea dicht of half open zijn, halen we onze energie vooral uit de natuur. De kunst kan daarbij helpen, want goede kunstenaars helpen je nieuwe dingen te zien - of oude dingen als nieuw. Om je dit zelf te laten ervaren, organiseert Vereniging Rembrandt in samenwerking met Natuurmonumenten een fotowedstrijd.

Buitenmuseum

Trek eropuit en herken wat een bepaalde kunstenaar trof in het landschap. Van een imposant vergezicht of karakteristieke boom tot lichtval, structuur of atmosfeer; alles kan!

Prijs

Deel je foto op social media met de hashtag #museumbuiten of stuur de foto naar Vereniging Rembrandt. De twee mooiste inzendingen worden beloond met een wandeling op de Oude Buisse Heide, onder begeleiding van een boswachter van Natuurmonumenten en een kunsthistoricus van de Vereniging Rembrandt. Let op! De actie loopt tot 1 juni 2021.

Doe mee met de boswachter

"Soms denk ik dat ik in een Brabants stilleven ben gestapt. De grillige bomen en prachtige gebouwen op mijn werkplek, landgoed de Oude Buisse Heide bij Zundert, doen mij de rest van de wereld vergeten. Charley Toorop was hier ooit te gast. Zou zij ook de prachtige bloesem hebben gezien van de peren- en appelbomen in de moestuin?

Inspiratie is nooit ver weg in de natuur. Laatst moest ik schuilen voor de regen. Met de capuchon omhoog rende ik naar 't Proathuis aan de rand van het bos. Daar zag ik twee schilderijen van de Oude Buisse Heide aan de muur prijken als een mini-expositie in de buitenlucht. Een ode aan het landschap. Ik hoop dat we die ode met #museumbuiten extra kracht kunnen geven!"

Miranda Fieret
Miranda Fieret