Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Herdenkingslinde voor Henriëtte bij Angorahoeve

27 december 2019 | Miranda Fieret

Afgelopen dinsdag is een winterlinde geplant ter ere van het 150ste geboortejaar van Henriëtte Roland Holst. De boom werd voor de Angorahoeve op de Oude Buisse Heide geplant door de Zundertse wethouder Twan Zopfi, geholpen door zijn kinderen.

plaatsing winterlinde

Met het planten van de boom is het herdenkingsjaar voor Henriette Roland Holst afgesloten. Dinsdag 24 december was het precies 150 jaar geleden dat Roland Holst werd geboren. Henriëtte Roland Holst verbleef met haar man Richard vele zomers op haar landgoed de Oude Buisse Heide. Roland Holst liet het landgoed in 1945 na aan Natuurmonumenten.

Speciale dank aan stichting Cultuurlandgoederen Zundert die afgelopen jaar tal van activiteiten organiseerde om het verhaal te vertellen van het landgoed en over Roland Holst in het bijzonder.

 

Foto: Sandragrafie

Miranda Fieret
logo