Ga direct naar inhoud
Nieuws

Jonge dichters en nieuwe bomen op Oude Buisse Heide

06 april 2023 | Miranda Fieret

Leerlingen van de Antoniusschool in Klein-Zundert deden mee aan een dichtwedstrijd op de Oude Buisse Heide. De winnende gedichten zijn nu te lezen in het bos.

Gedichten Oude Buisse Heide

Cultuur en natuur zijn in de omgeving van Zundert onlosmakelijk met elkaar verbonden. Denk maar aan Van Gogh en kunstenaarsechtpaar Roland Holst die hier, in de natuur, inspiratie opdeden. Om de rijke geschiedenis te verbinden met de toekomst, nodigden Treeport, Stichting Cultuurlandgoederen Zundert en Natuurmonumenten basisschoolleerlingen op het landgoed uit.

In de Herenkamer werden de leerlingen uitgedaagd om een écht gedicht te schrijven. Na vakkundig beraad met Monique Smit, docent Creatief Schrijven, zijn twee winnaars gekozen. De winnende gedichten zijn in panelen geplaatst op de Gedichtenroute van de Oude Buisse Heide.

Winnaars Brent Foesenek en Floris Swets zijn ontzettend trots dat hun gedichten te lezen zijn in het bos. Bovendien zorgden Treeport en Stichting Cultuurlandgoederen voor een extra cadeau. Twintig leerlingen hielpen mee om twintig lindes op het landgoed te planten. “Een mooi en bijzonder cadeau voor het landgoed, maar ook voor de leerlingen. Wie weet zien ze over twintig jaar ‘hun’ boom hier staan en denken ze terug aan dit bijzondere initiatief”, vertelt Donald van Hoek, boswachter van Natuurmonumenten. De gedichten zijn nog tot het einde van de lente in het bos te lezen.

 

Miranda Fieret
Miranda Fieret