Ga direct naar inhoud
Nieuws

Lin Luteijn van basisschool St. Bavo winnaar Poëziewedstrijd 2019

18 juli 2019 | Miranda Fieret

Op zaterdag 6 juli plaatste Lin Luteijn van St. Bavoschool Rijsbergen haar gedicht in één van de panelen langs de gedichtenroute op de Oude Buisse Heide. Ze werd hierbij geholpen door Anya van de Ven van Natuurmonumenten en Ad de Klerk van Stichting Cultuur Landgoederen Zundert. Lin schreef het gedicht tijdens de Week van de Poëzie in de Herenkamer van het landgoed. Zij won hiermee de eerste prijs van de poëziewedstrijd die georganiseerd werd door de Stichting Cultuur Landgoederen Zundert.

Foto: Sandragrafie

Over de vrouw die hier woonde

Lin vertelt dat ze niet zo vaak dicht. “Thuis zijn er ook zoveel andere leuke dingen te doen! Alleen tijdens bijzondere dagen, zoals verjaardagen, maak ik wel eens een gedicht”, zegt ze. “Hier in de natuur en in de Herenkamer kon ik goed nadenken. Zeker na de wandeling die we eerst met de hele klas gemaakt hebben. Het gedicht gaat dan ook over deze mooie plek én over de vrouw die hier woonde.” Hiermee bedoelt Lin dichteres Henriette Roland Holst die ook haar inspiratie opdeed op de Oude Buisse Heide.

 

Shinen

Sophie van de Heuvel van basisschool St. Antonius Klein-Zundert ontving de tweede prijs. Ook haar gedicht mag nu een tijdje shinen langs de gedichtenroute. In totaal hebben meer dan 100 kinderen van groep acht van de bassischolen van de gemeente Zundert aan de Poëziewedstrijd deelgenomen. Volgens dichter Kees van Meel was het een heel werk om een keuze te maken uit al die mooie gedichten. Samen met dichteres Pien Storm van Leeuwen heeft hij alle gedichten beoordeeld.

 

Gedichtenroute

Iedereen die de gedichtenroute op de Oude Buisse Heide bewandelt, kan naast de prachtige gedichten van de beroemde dichters Henriette Roland Holst nu ook genieten van de kersverse gedichten van Lin en Sophie. De gedichtenroute is 4,6 km lang en rood gemarkeerd. De route is ook  gratis te downloaden via de speciale route app van Natuurmonumenten met audioverhalen en foto’s van bijzondere dieren en planten van landgoed de Oude Buisse Heide https://www.natuurmonumenten.nl/routes/route-app

 

Kijk ook op www.cultuurlandgoederen.nl en op facebook @cultuurlandgoederen.nl

 

Foto: Sandragrafie

Miranda Fieret
Miranda Fieret