Ga direct naar inhoud
Nieuws

Nieuw interieur voor de Angorahoeve

10 september 2021 | Miranda Fieret

Wanneer je een stap over de drempel zet, merk je het meteen: wat een knus, kunstzinnig huis! De Angorahoeve is in 2012 gerestaureerd door Natuurmonumenten en nu heeft ook het interieur een update gekregen. Je vindt er allerlei elementen uit de rijke geschiedenis van dit monument. Het nieuwe interieur is zondag 12 september op Open Monumentendag te bewonderen.

Interieur Angorahoeve

“Dit huis heeft echt een ziel, daar wil je induiken”, merkte Jolanthe Krepel van Meander Decorateurs al snel. Ze is gespecialiseerd in interieurinrichting van monumentale panden. Zo heeft ze eerder al de herinrichting gedaan van Kasteel Hackfort en andere vakantiehuizen. “De Oude Buisse Heide is zo fantastisch stil en de geschiedenis van het kunstenaarsechtpaar Roland Holst, de voormalige eigenaren, zo interessant”.

Ze ging met Cilia de Cock aan de slag. De Cock coördineert de herinrichting van de vakantiehuizen voor Natuurmonumenten. “Ik werd betoverd door de plek”, vertelt Cilia de Cock. Dat huisje met rieten dak, dat stille paadje naar het atelier. Toch was het interieur vrij standaard. Binnen en buiten klopte niet, er moest meer warmte in komen”.

Oud en nieuw konden wel meer integreren, vonden ze. Gebruik van nu, zonder de monumentale waarde te negeren. Jolanthe:“Ik las bijvoorbeeld dat Richard Roland Holst bewonderaar was van William Morris. Morris was een belangrijke ontwerper uit het 19e-eeuwse Engeland. Ik heb daarom behang in warme kleuren gekozen uit zijn nieuwste behangcollectie”. Werk van Richard Roland Holst zelf komt terug in de woonkamer. Daar prijkt een behang met zijn schilderij ‘Boomgaard te Eemnes’.

Cilia is ook erg blij met de authentieke kasten. “Alsof je bij oma op vakantie gaat. Het past helemaal in de sfeer. Daar heeft Jolanthe veel tijd in gestoken”.

“Maar hergebruik is een mooi uitgangspunt dat past bij Natuurmonumenten. Ik ben erg blij met het resultaat”, vult Jolanthe aan.

De Angorahoeve is als vakantiewoning voor zes personen te huur bij Buitenleven Vakanties en te bezoeken tijdens één van de rondleidingen op Open Monumentendag zondag 12 september.

Miranda Fieret
Miranda Fieret