Ga direct naar inhoud
Nieuws

NMF Kamermuziekfestival op de Oude Buisse Heide

23 augustus 2023

In het weekend van 6 tot 8 oktober opent Natuurmonumenten de deuren van cultureel erfgoed voor het NMF Kamermuziekfestival. Op zeventien bijzondere locaties kunnen bezoekers genieten van kleinschalige optredens met unieke muziekinstrumenten. In de Herenkamer en de Angora Hoeve wordt een uiteenlopend muzikaal programma aangeboden. Van barok tot hedendaags, van klassieke hits tot jazz muziek. Dat wil je niet missen!

NMF Kamermuziekfestival

Spectaculair muzikaal programma op de Oude Buisse Heide

Wandel mee met de boswachter en laat je net als Henriëtte Roland Holst en haar beroemde gasten inspireren door de prachtige Oude Buisse Heide. Geniet op zondag 8 oktober van Duo Anton Spronk. In de Herenkamer, waar Henriëtte Roland Holst en haar echtgenoot Richard Roland Holst vele uren doorgebracht hebben met andere intellectuelen en kunstenaars zoals Herman Gorter en Charley Toorop, spelen de Spronk-broeders een pracht programma.  In de Angora Hoeve is het podium voor gitarist Marin van Hees. Hij brengt verstilde, blije harmonie met zijn bijzondere instrument. Het hout van zijn gitaar is van eeuwenoud naaldhout, knoestig, maar van een zeldzame kwaliteit. Hij speelt werken van de Braziliaan Heitor Villa-Lobos, bewerkingen van Franse chansons (door Roland Dyens) en ook eigen composities.

Kijk hier voor het volledige programma en het reserveren van kaarten. 

Passie voor cultureel erfgoed

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) organiseren het festival dit najaar voor de vierde keer. Drie dagen lang brengen 135 bekende musici en jonge natuurtalenten cultureel erfgoed door heel Nederland tot leven. Geïnspireerd door de natuur, de locatie of het instrument dat zij bespelen. In totaal zijn er ruim zestig optredens. Van schemerconcerten in een natuurlijk amfitheater bij Landgoed Haarzuilens, tot een kinderconcert in de Koeienzaal of muzikale wandelingen over Buitenplaats De Tempel. En van swingende rhythm ‘n blues in een oude hoeve op de Veluwe, tot intieme strijkensembles bovenop een berg in een kluizenaarswoning, uitkijkend over het Geuldal.

Boswachters van Natuurmonumenten vertellen ter plaatse over de unieke gebouwen en het omringende landschap, terwijl de muziek het verhaal vertelt van de soms eeuwenoude instrumenten. Veel deelnemende musici, onder wie Nino Gvetadze, Adinda van Delft, Rembrandt Frerichs, Merel Vercammen, Judith van der Klip, het Dudok Quartet en de gebroeders Spronk, bespelen een instrument dat zij in bruikleen hebben van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF). Voor het volledige programma en het reserveren van kaarten zie nm.nl/kamermuziekfestival.