Ga direct naar inhoud

Vakantiewoning Angorahoeve

"Een plek zoo lieflijk, vredig en idyllisch bekoorlijk, dat elk mensch, die daar komt, door haar stille, blije harmonie getroffen wordt.”

Angorahoeve

Dit schreef Henriëtte Roland Holst voor de Tweede Wereldoorlog over haar zomerverblijf in de Angorahoeve in de bossen bij het Brabantse Zundert. Zij en haar man Richard (ook kunstenaar) waren niet de enigen die er graag kwamen. In het gastenboek van dit rijksmonument uit 1900 staan opvallend veel namen van kunstenaars en politici. Dit was de plek waar zij ongestoord konden denken en werken. Henriëtte schreef hier haar gedichten en haar autobiografie ‘En het vuur brandde voort’.

Je voelt het meteen als je binnenstapt. Hier ontmoeten cultuur en natuur elkaar. Hier vind je rust en inspiratie. Natuurmonumenten restaureerde De Angorahoeve in 2012. Sindsdien is het in gebruik als Writer-in-Residence (voor schrijvers) en als vakantiewoning. Het huis is landelijk ingericht met vijfsterren comfort en ligt op het landgoed Oude Buisse Heide. Het is te huur voor groepen tot zes personen.

De natuur in

De Angorahoeve ligt midden in de natuur van landgoederen als Visdonk, De Moeren en De Oude Buisse Heide. Vanuit hier fiets of wandel je naar de Rucphense bossen. Maar je zit niet in de middle of nowhere. Het van Goghmuseum in Zundert is dichtbij, net als de steden Antwerpen, Roosendaal en Vlissingen.

Reserveer vakantiewoning Angorahoeve

Aantal personen: 6              Wifi: ja

Aantal slaapkamers: 3        Huisdieren toegestaan: nee

Aantal badkamers: 2

Vakantiewoning Angorahoeve 2022
Vakantiewoning Angorahoeve 2022

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid