Ga direct naar inhoud

Vakantiewoning Atelier Roland Holst

Een romantisch weekend weg met z’n tweeën? Het atelier van beeldend kunstenaar en kunstcriticus Richard Roland Holst kan even van jou zijn. Deze vakantiewoning ligt op het Brabantse landgoed Oude Buisse Heide.

Atelier Roland Holst

Het atelier werd in 1919 ontworpen door de eerste vrouwelijke architecte in Nederland, Margaret Staal-Kropholler. Zij werkte, met liefde voor het detail en het design, in opdracht van het kunstenaarsechtpaar Henriette en Richard Roland Holst, die iedere zomer op de Oude Buisse Heide verbleven. Zij woonden dan in de Angorahoeve, ook te huur voor zes personen.

Het Atelier staat op het landgoed in de vrije natuur. Deze plek, vol eeuwenoude bomen en lanen, was een inspiratiebron voor het echtpaar en al hun kunstenaarsvrienden. En dat is het misschien ook wel voor jou.

Eropuit

Het huisje ligt midden in de natuur van landgoederen als Visdonk, De Moeren en de Oude Buisse Heide. Vanuit hier kun je naar de Rucphense bossen wandelen of fietsen. Maar je zit niet in de middle of nowhere. Het van Goghmuseum in Zundert is dichtbij, net als de steden Antwerpen, Roosendaal en Vlissingen.

Reserveer vakantiewoning Atelier Roland Holst

Aantal personen: 4              Wifi: ja

Aantal slaapkamers: 2        Huisdieren toegestaan: nee

Aantal badkamers: 1

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid