Ga direct naar inhoud
Nieuws

Geweien verkoop & ontmoet de boswachter in Otterlo

21 september 2021 | Ramona Fredriks

UPDATE: WIJ HEBBEN VOOR ZONDAG 24 OKTOBER EEN KLEINE VOORRAAD GEWEIEN - KOM OP TIJD. DE DEUR GAAT OM 11.00 UUR OPEN - Kom op zaterdag 23 en zondag 24 oktober tussen 11.00 en 15.00 uur naar Parkeerplaats Oud Reemst in Otterlo (Harderwijkerweg 1a, Otterlo). Natuurmonumenten doet veel afworpstangen van edelherten in de verkoop.

Geweien verkoop en ontmoet de boswachter in Otterlo

Op zoek naar een uniek hertengewei of afworpstang van een Veluws edelhert? Liefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens de geweienverkoop op 23 en 24 oktober bij Parkeerplaats Oud Reemst in Otterlo. De boswachters zijn aanwezig om onder het genot van een warm vuurtje en een kop warme chocolademelk kennis te maken en uitleg te geven.

Kinderactiviteiten

Ook zijn er leuke kinderactiviteiten, zoals popcorn poffen, hutten bouwen, een ritje met de huifkar en verhalen van de boswachter. Voor een avontuurlijke boswandeling met kinderen delen de boswachters een herfstbingo uit, waarbij je met een bingokaart op zoek gaat naar de mooiste herfstschatten.

Afworpstangen

De afworpstangen worden verkocht voor prijzen tussen de € 35, - (voor de helft van een gewei) en € 150, - (voor een groot span). Het gaat om stangen en complete spannen die door de boswachters in natuurgebied Planken Wambuis zijn gevonden. UPDATE: WIJ HEBBEN VOOR ZONDAG 24 OKTOBER EEN KLEINE VOORRAAD GEWEIEN - KOM OP TIJD. DE DEUR GAAT OM 11.00 UUR OPEN.

Boswachters heten je welkom

Boswachter Siard de Meijer: ”In de wintermaanden en het vroege voorjaar werpen de mannelijke edelherten hun gewei af. De boswachters van Natuurmonumenten verzamelen deze stangen en complete spannen uit natuurgebied Planken Wambuis. Tijdens het herfstvakantieweekend van zaterdag 23 en zondag 24 oktober staan wij klaar met een warm vuurtje, een volle ketel warme chocolademelk en uitgestalde geweistangen voor de verkoop. Bezoekers zijn van harte welkom voor een gezellig praatje en een bezoek aan natuurgebied Planken Wambuis in herfstkleuren. Vanaf Parkeerplaats Oud Reemst in Otterlo starten prachtige wandelroutes van 1 km, 4 km en 8 km. Een mooi startpunt voor je herfstwandeling tijdens de herfstvakantie." 

Ramona Fredriks
Ramona Fredriks