Ga direct naar inhoud
Nieuws

Greenchoice en Landal GreenParks planten bomen op Planken Wambuis

06 november 2017 | Marie-Thérèse te Bulte

Greenchoice, Natuurmonumenten en Landal GreenParks hebben hun gezamenlijke inzet voor de natuur bekrachtigd met het planten van bomen in natuurgebied Planken Wambuis.

Greenchoise, Landal en Natuurmonumenten

De bomen zijn 3 november geplant in natuurgebied Planken Wambuis op de Zuidwest-Veluwe. Drie directieleden van de samenwerkende organisaties Diane Klok (Greenchoice), Marc van den Tweel (Natuurmonumenten) en Erik van Essen (Landal GreenParks) hielpen enthousiast mee, in bijzijn van talrijke kinderen en vrijwilligers.

Duurzame energieleverancier

Duurzame energieleverancier Greenchoice investeert al jaren in internationale bosprojecten om de CO2-uitstoot van het gasverbruik van klanten te compenseren. Onlangs maakte de organisatie bekend de komende vijf jaar ook in Nederland bosprojecten te gaan steunen. "Met onze investering in projecten van Nederlandse natuurorganisaties, waaronder die van Natuurmonumenten, maken we nóg meer werk van een schonere en groene wereld. Als duurzame energieleverancier focussen we ons op het stimuleren van lokale zonne- en windenergieprojecten om Nederland te verduurzamen en de lokale energietransitie te versnellen. We vinden het daarbij heel belangrijk om oog te houden voor de natuur om ons heen”, aldus Diane Klok, commercieel directeur van Greenchoice.

Natuur belangrijk voor vakantiebeleving

Landal GreenParks is ruim 12 jaar partner van Natuurmonumenten en doneert jaarlijks 1.000 bomen voor uitbreiding en behoud van de natuur. "De natuur is een belangrijk onderdeel van de vakantiebeleving van onze gasten en is diep verweven in het DNA van onze organisatie. Samen met Natuurmonumenten wil Landal investeren in natuurbehoud. Op en rond onze parken, die allemaal midden in de natuur liggen, organiseren we samen met onze groene partners activiteiten. We weten dat recreëren in het groen goed is voor het welzijn van mensen, en dat onze gasten hier enorm van genieten ” aldus Erik van Essen, commercieel directeur van Landal GreenParks.

Winst voor natuurbescherming

"De natuur in Nederland heeft het zwaar; slechts 13% van ons land is natuurgebied. Met Greenchoice en Landal Greenparks beschermen we natuur in Nederland en maken haar sterker. Met onze activiteiten brengen we steeds meer mensen in contact met de natuur, zorgen we voor bewustzijn over het belang ervan en komt men ook vaker in beweging om de natuur in Nederland daadwerkelijk te beschermen. En dat is grote winst voor de Nederlandse natuurbescherming,” stelde Marc van den Tweel, directeur van Vereniging Natuurmonumenten.

Boswachter Marie-Thérèse te Bulte
Marie-Thérèse te Bulte