Ga direct naar inhoud
Nieuws

Help de boswachter op de natuurwerkdag op Oud Reemst

24 oktober 2018 | Marie-Thérèse te Bulte

Op zaterdag 3 november stropen we de mouwen op in Planken Wambuis. We gaan aan de slag in de omgeving van het ecoduct bij Oud Reemst. Help je mee tijdens de landelijke natuurwerkdag? Je bent van harte welkom!

Natuurwerkdag Oud Reemst

Natuurmonumenten doet mee met de Natuurwerkdag. Het is gezond, leuk en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen. En, met deze werkzaamheden draag je persoonlijk bij aan een mooiere natuur in je eigen woonomgeving!

Doe mee

Van 10.00 uur tot 15.00 uur gaan we met zijn allen de omgeving van het ecoduct bij Oud Reemst opschonen van jonge boompjes. Dat is een hele klus. Met zaag, kniptang of gewoon met de handen worden de soms stevige boompjes uit de grond getrokken.

Een van de boswachters geeft een kleine excursie over het heideterrein, met de toelichting waarom deze werkzaamheden gedaan moeten worden. Voor koffie en thee wordt gezorgd en tijdens de lunchpauze is er soep. Neem zelf je lunchpakket mee. En trek oude kleren en schoenen aan.

Aanmelden

Meld je aan via www.natuurwerkdag.nl. Deelname is gratis. Voor koffie en thee wordt gezorgd en tijdens de lunch is er soep.

Goed om te weten
  • Trek oude kleren en schoenen aan
  • Handschoenen, zagen en tangen liggen klaar
  • Koffie en /of thee wordt verzorgd
  • Kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom om mee te helpen onder begeleiding van hun ouders
  • Ga voor meer informatie en om je aan te melden naar www.natuurwerkdag.nl

Planken Wambuis

Naast het typische afwisselende Veluwse landschap geeft Planken Wambuis ruimte aan bijzondere planten en dieren. Het ecoduct zorgt ervoor dat dieren zoals edelhert en wild zwijn, maar ook gladde slang en rugstreeppad veilig de weg kunnen oversteken.

Boswachter Marie-Thérèse te Bulte
Marie-Thérèse te Bulte