Ga direct naar inhoud
Nieuws

Kom wandelen op natuurbegraafplaats Heidepol

17 augustus 2021 | Ramona Fredriks

Het verrast je, verwondert je. En laat je niet meer los. Natuurbegraafplaats Heidepol is met haar glooiende landschap een bijzondere plek. Kom je ook wandelen tijdens de Week van de Wandeling? Van dinsdag 21 september tot en met zaterdag 25 september.

Kom wandelen op natuurbegraafplaats Heidepol

Aan de noordoostrand van Arnhem, vlak bij Schaarsbergen, ligt een bijzonder landschap op de Veluwe: natuurbegraafplaats Heidepol. Een van de eerste plekken in Nederland waar een laatste rustplaats in een natuurgebied mogelijk werd gemaakt. Het is een plek die omarmt, waar je welkom bent en die rust geeft.

Week van de Wandeling

Ervaar de natuur op Heidepol en wandel mee tijdens De Week van de Wandeling. Een gids van Heidepol vertelt je over de historie van de natuurbegraafplaats. Zo kun je in de glooiingen van het landschap mooi de vorming van het Papendal zien. Dit dal ontstond door enorme stromen van smeltwater, waarbij erosie zorgt voor hoogteverschillen van wel 10 meter.

Nog iedere dag wordt er hard aan gewerkt om het natuurgebied voor mensen, planten en dieren tot zijn recht te laten komen. Bekijk bijvoorbeeld de zogenaamde boskamers; hier is een gedeelte van het bos vrijgemaakt om ruimte te bieden aan nieuwe vegetatie. De naalden van de oorspronkelijke fijnsparren zijn weg geschraapt en heideplagsel is aangebracht. Het resultaat ervan is al goed te zien. Tijdens een informatieve wandeling hoor je hier meer over. Een goede manier om kennis te maken met dit natuurgebied.

Schrijf je in en wandel mee

Meld je aan voor een van deze wandelingen bij natuurbegraafplaats Heidepol in de week van dinsdag 21 tot en met zaterdag 25 september. Je bent welkom vanaf 10.00 uur voor een kop koffie of thee. De wandeling start om 10.30 uur en duurt ongeveer een uur. Het team van Heidepol houdt rekening met de richtlijnen van het RIVM. Schrijf je snel in en wandel mee.

Ramona Fredriks
Ramona Fredriks