Ga direct naar inhoud
Nieuws

Nieuw wildkijkscherm in natuurgebied Planken Wambuis

30 juni 2020 | Ramona Fredriks

Natuurmonumenten heeft in natuurgebied Planken Wambuis een nieuw wildkijkscherm geplaatst. Het publiek heeft zo een grotere kans om wild op Planken Wambuis te zien.

Nieuw wildkijkscherm in natuurgebied Planken Wambuis

Als locatie is gekozen voor buurtschap en voormalige landbouwenclave Nieuw-Reemst, ter hoogte van vakantiehuis Boerderij Nieuw Reemst. De open vlakte die je langs het wandelpad ziet, is een voormalige akker die tot eind jaren tachtig in gebruik was. Bovenop een wal en vlakbij een groot rustgebied voor het wild is het nieuwe wildkijkscherm geplaatst. Grote kans dus om hier wild te spotten.



Het nieuwe wildkijkscherm is opgebouwd uit Douglas hout en is voorzien van kijkgaten op verschillende hoogtes. Zo kunnen bezoekers ongezien wilde zwijnen, edelherten en reeën bekijken. Wie tijdens een wandeling of fietstocht door natuurgebied Planken Wambuis toe is aan pauze, kan hier ook even bijkomen op de geplaatste houten bankjes. Het wildkijkscherm is gratis te bezoeken tussen zonsopkomst en zonsondergang.



Verschillende uitkijkpunten Planken Wambuis

De verschillende uitkijkpunten van Planken Wambuis - bij de Valenberg, De Mossel, Oud Reemst en Nieuw Reemst - bieden een prachtig uitzicht over het open landschap. Het nieuwe wildkijkscherm bij Nieuw Reemst vormt een mooie aanvulling, omdat bezoekers hier even kunnen uitrusten en tegelijkertijd ongezien wild kunnen spotten.



Afwisselend landschap en grote zoogdieren

Het landschap van het Planken Wambuis bestaat uit een afwisseling van akkers, graasweides, bos en heide. De uitgestrektheid van het gebied en de afwisseling maken dit bijzondere stukje Veluwe geknipt voor een heerlijke lange wandeling of fietstocht. In het uitgestrekte Planken Wambuis leven veel grote zoogdieren, zoals wilde zwijnen, reeën, edelherten, pony’s en Spaanse runderen. Altijd kans om ze tegen te komen. Ook kleinere zoogdieren, als de vos en de das komen in het gebied voor.

Ramona Fredriks
Ramona Fredriks