Ga direct naar inhoud
Nieuws

Nieuwe wildrasters in rustgebieden van Planken Wambuis

30 januari 2020 | Ramona Fredriks

Natuurmonumenten heeft onlangs nieuwe wildrasters geplaatst in een aantal rustgebieden van natuurgebied Planken Wambuis. Deze maatregel is nodig om natuurlijke bosverjonging een kans te geven.

Wildraster in rustgebied van Planken Wambuis

Natuurlijke bosverjonging, vooral van loofboomsoorten, komt niet zomaar van de grond. Wild kan de verjonging in het bos ernstig beschadigen of zelfs helemaal teniet doen. Grof wild, zoals rood- en damwild, heeft loof, knoppen en jonge scheuten op het menu staan. Afhankelijk van onder andere voedselaanbod en recreatiedruk wordt ook bast gegeten. Verder wrijven herten en reeën hun kop en gewei tegen jonge bomen. Enerzijds om een territorium af te bakenen, anderzijds om huidresten van het gewei kwijt te raken. De rasters maken het stuk bos onbereikbaar voor het wild of onaantrekkelijk als voedsel, schuur- en/of veegobject.

ING maakt nieuwe rasters mogelijk

De nieuwe wildrasters in natuurgebied Planken Wambuis zijn mogelijk gemaakt door ING. ING is partner van Natuurmonumenten en trotse hoofdsponsor van OERRR, het kinderprogramma van Natuurmonumenten. Sinds 1995 werken Natuurmonumenten en ING samen. De bank vindt het belangrijk om bij te dragen aan het behoud en beheer van al het mooie natuur- en cultuurerfgoed in Nederland. ING is ook betrokken bij concrete natuurprojecten, zoals de natuurlijke bosverjonging in natuurgebied Planken Wambuis.

Partner worden bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is een beweging. We beschermen en ontwikkelen het Nederlandse landschap. Een beweging ben je niet alleen. We werken samen met mensen. Maar ook met bedrijven. De basis van een partnerschap is altijd een bijdrage aan een project of programma. Maar bij een succesvolle samenwerking doen we meer. Een goede samenwerking draagt ook altijd bij aan de doelstellingen van onze partners. Daarbij kan je bijvoorbeeld denken aan:

  • Versterking van imago door samen te werken met dé groene autoriteit van Nederland.
  • Zichtbaarheid en promoties onder de achterban van Natuurmonumenten.
  • Joint-promotion acties, waarbij wij een gratis product of korting op een activiteit aanbieden bij aankoop van een product van de partner.
  • Klantactivatie door het ondersteunen van activiteit en beweging in de natuur. 
  • De mooiste Nederlandse content over natuur en cultureel erfgoed.Meer weten over een partnerschap met Natuurmonumenten? Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Bel ons op telefoonnummer 035 - 655 9933. Of vul het contactformulier in: dan bellen we je terug. Wil je je direct als Bedrijfssupporter aan Natuurmonumenten verbinden, kijk dan hier.

Ramona Fredriks
Ramona Fredriks