Ga direct naar inhoud
Nieuws

Zondag 8 oktober: Alles over wild in Planken Wambuis

25 september 2023 | Ramona Fredriks

Zondag 8 oktober heten de boswachters van Natuurmonumenten je tussen 11.00 en 15.00 uur van harte welkom in natuurgebied Planken Wambuis. Deze dag staat volledig in het teken van de wilde dieren die in het natuurgebied leven. Er zijn verschillende leuke wildactiviteiten voor jong en oud.

Wild natuurgebied Planken Wambuis

Maak kennis met de boswachters van Natuurmonumenten en kom Planken Wambuis ontdekken. Op parkeerplaats Oud Reemst in Otterlo staan onze boswachters klaar om je meer te vertellen over het natuurgebied, de wilde dieren die er leven en de verschillende wandelroutes die je op eigen gelegenheid kunt lopen. Vanaf de parkeerplaats starten wandelroutes van 1, 4 en 8 kilometer.

Kinderen kunnen zich uitleven in de Speelnatuur van OERRR waar zondag 8 oktober een uitdagend activiteitenparcours is uitgezet. Iedereen is van harte welkom voor een gezellig praatje en een bezoek aan natuurgebied Planken Wambuis. Voor de hiervoor genoemde activiteiten is de toegang gratis en is van tevoren aanmelden niet nodig.

Speelnatuur Oud Reemst Otterlo

Speelnatuur van OERRR Oud Reemst

Betaalde activiteiten met aanmelding vooraf

Naast de gratis activiteiten kun je deelnemen aan de excursies onder leiding van een gids. Voor onderstaande excursies is het nodig om je vooraf aan te melden en om vooraf een ticket aan te schaffen:

Huifkartocht met de boswachter
Kom alles te weten over de wilde dieren die in natuurgebied Planken Wambuis leven en maak een mooie huifkartocht achter een tractor. Onderweg vertelt de boswachter over de natuur en de wilde dieren die in het natuurgebied leven. De excursie duurt ongeveer een uur en is geschikt voor iedereen die wil genieten van de natuur. Ook leuk om deze tocht samen te beleven met je kinderen en/of kleinkinderen. 

Er zijn twee starttijden: om 11.30 uur en om 13.00 uur. Meld je van tevoren aan en toon zondag 8 oktober je ticket: www.nm.nl/wild-huifkartocht-otterlo  
 

Wandeling met de boswachter
De boswachter neemt je graag mee voor een mooie wandeling van circa 7 kilometer met verschillende stops onderweg. Onderweg kom je meer te weten over het natuurgebied en de wilde dieren die er leven. Al met al ben je zo’n 2 tot 2,5 uur onderweg. Deze excursie is daarom vooral geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

De starttijd van de wandeling is om 12.00 uur. Meld je van tevoren aan en toon zondag 8 oktober je ticket: www.nm.nl/wild-wandeling-otterlo  

Praktische info

  • Koop van tevoren online een kaartje voor de huifkartocht of de wandeling met de boswachter.
  • Tocht door leefgebied van New Forest pony's, Sayaguesa runderen, wild zwijn, edelhert en ree.
  • Honden mogen helaas niet mee tijdens de excursies. Indien je op eigen gelegenheid gaat wandelen, dan kan de hond aangelijnd mee.
  • Trek stevige schoenen aan.
  • Vergeet je verrekijker niet.
Ramona Fredriks
Ramona Fredriks