Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Fietsen

Poëziefietsroute Zuidwest-Veluwe

Fietsen

Poëziefietsroute Zuidwest-Veluwe

Deze speciale fietsroute door de natuur van de Zuidwest Veluwe voert langs 38 bijzondere plekken. Plekken, die voor mensen zo dierbaar zijn dat ze er een gedicht over hebben gemaakt. Je kunt de lengte zelf kiezen en ook het startpunt ligt niet vast.

Stippel aan de hand van de Google Maps-kaart hieronder een route uit naar keuze. Iedere paarse markering is een plaats onderweg, waar een gedicht over geschreven is. Klik op de markering om het gedicht te lezen. Je kunt de geluidsfragmenten van de gedichten beluisteren via de gratis route-app op je smartphone. 

Poeziefietsroute weergeven op een grotere kaart

Tips voor de poeziefietsroute

Fietsknooppunten

De Poëziefietsroute loopt langs bestaande fietsknooppunten. Stel online je route samen aan de hand van fietsknooppunten-netwerk.

Op pad met je smartphone

Fiets je bij voorkeur aan de hand van onze route-app op je smartphone, ga dan naar GooglePlay of de AppStore en download gratis Natuur routes. Zoek in de app op fietsroutes in de buurt van Ede en je vindt de Poëziefietsroute.

De route

 Startpunt

logo

Ook zo genoten van deze route? Help de natuur. Ga naar nm.nl/nieuwlid.