Ga direct naar inhoud
Terug

Wandelroute langs de akkers van Oud-Reemst, bij Otterlo

Waar: Planken Wambuis

Ree in Planken Wambuis
20 minuten
1 km
 • Rolstoel met begeleider
 • Geschikt voor rolstoel
 • Honden welkom, mits aan de lijn

Over de route

Ga op avontuur in dit heuvelachtige bos en geniet van het uitzicht over het uitgestrekte heideveld. Kijk bij de observatiepost uit naar de pony’s en de Spaanse Sayaguesa-runderen die op de vlakte van de graasweide grazen. Een ontmoeting met een wild zwijn, ree of edelhert behoort ook tot de mogelijkheden. En geniet in voorjaar en zomer vooral van jubelende veldleeuweriken die hier nog veel voorkomen!

De route is gemarkeerd met bruine pijlen. Het pad bestaat uit halfverhard materiaal en is daardoor ook geschikt voor mensen in een rolstoel, met een kinderwagen en mensen die voor het wandelen afhankelijk zijn van een stevige en vlakke ondergrond. In het begin en aan het einde van de route passeer je een klaphek waarmee het begrazingsgebied betreden dan wel verlaten wordt. Het stukje naar de observatiepost heeft een helling van ca. 5%. De boswachter adviseert rolstoelgebruikers daarom om de route met begeleiding te doen.

Waar kun je starten

Planken Wambuis paarden
Startpunt

Planken Wambuis, parkeerplaats Oud-Reemst

Wat kom je onderweg tegen?

Speelnatuur van OERRR in 's-Graveland

1. Speelnatuur van OERRR!

De boswachter heeft hier allemaal takken neergelegd zodat kinderen er een prachtige hut van kunnen bouwen. Wil je er een muziekje bij, leef je dan uit op de xylofoon die hier tussen de bomen hangt. Iedere taksoort heeft een eigen klank.

De Speelnatuur van OERRR ligt aangrenzend aan de toegankelijke route. In dit speelbos mag je hutten bouwen en je eigen natuuravonturen beleven. Er zijn geen aangelegde paden in het bos. De ondergrond bestaat uit bladstrooisel van eik.

Ook staat in speelnatuur een picknickbank. Het is ongeveer 350 meter tot de volgende zitgelegenheid bij de observatiehut.

mestkevers op Koeienvlaai

2. Mest

De runderen en pony’s lopen min of meer vaste routes, die ook dit pad kruisen. Er kan soms mest op het pad liggen. Niet handig voor rolstoelgebruikers, maar dieren zoals mestkevers leven ervan! En voor de vos is een mestkever een lekker hapje. De blauwzwarte keverschildjes in een vossendrol verraden zijn menu. Op de foto zie je geen vossendrol, maar een koeienvlaai met mestkevers.

Stuwwal

3. Stuwwal

Oud-Reemst ligt op de overblijfselen van een stuwwal, vandaar dat het landschap heuvelachtig is. Bij het afplaggen van de akkers zijn zwerfkeien gevonden, rotsblokken die in de ijstijd door gletsjers hiernaar toe zijn vervoerd.

De 150 meter van hier naar de observatiepost (heen en zelfde weg terug) heeft een hellingsgraad van 5%.

Praktische informatie

 • Geschikt voor rolstoel

  • De hele route is halfverhard.
  • Aan het begin van de route, bij de Speelnatuur van OERRR staat een rolstoelvriendelijke picknickbank. Halverwege, bij het uitzichtpunt, staat een bank.
  • Advies voor rolstoelgebruikers: begeleiding wordt aanbevolen vanwege licht glooiende stukken in deze route en de passage (2x) van een klaphek.
  • De Speelnatuur van OERRR is niet aangepast voor rolstoelgebruikers. Hier kan vrij gespeeld worden.
  • Er is geen toilet. 
  • Er zijn 2 gehandicaptenparkeerplaatsen.
  • De bushaltes aan de Oud Reemsterweg zijn verhoogd. Helaas is de breedte slechts 0,9 meter en daarmee te smal voor een rolstoel. 
 • Honden welkom, mits aan de lijn

Meer routes in de buurt

Bekijk alle routes

Activiteiten in de buurt

Bekijk de agenda