Ga direct naar inhoud
Natuurgebied

Polder Noord-Kethel

  • Erfgoed ontdekken
  • Eten en drinken
  • Fietsen
  • Hardlopen
  • Honden niet toegestaan
  • Wandelen
 • Bekijk alle routes
Polder Noord Kethel

Welkom in Polder Noord-Kethel

Tussen Schiedam en Delft ligt een mooi veenweidegebied. Wie moeras- en weidevogels wil spotten, wordt hier op zijn wenken bediend. Vanaf verschillende locaties kun je dit natuurgebied prachtig overzien.

Maurice Kruk
Maurice Kruk

Boswachter van dit gebied

Meer over Polder Noord-Kethel

Over het gebied

Tussen Schiedam en Delft ligt een mooi veenweidegebied. Wie moeras- en weidevogels wil spotten wordt hier op zijn wenken bediend. Polder Noord-Kethel biedt nu als weidevogelreservaat een plek aan oer-Hollandse vogels zoals grutto en kievit. Vanaf verschillende locaties kun je dit natuurgebied prachtig overzien.

Polder voor moeras- en weidevogels

Begin 21e eeuw was deze polder gewoon modern boerenland. De weidevogels waren grotendeels verdwenen. Inmiddels is 200 hectare weiland als natuurgebied in eigendom en beheer bij Natuurmonumenten. De boswachters werken hier samen met de boeren om weidevogels weer een plek te geven. Zo gebruiken ze geen mest en wordt laat gemaaid zodat weidevogelkuikens de kans krijgen om te leren vliegen. 

Erfgoed in de polder

Maar er is meer! De boswachters van Natuurmonumenten beschermen hier een bijzonder cultuurlandschap waar de geschiedenis haar sporen heeft achtergelaten. Natuur en erfgoed komen samen in de polder waar naar alle waarschijnlijkheid het woord polre (polder) voor het eerst is gebruikt. Wil je alles weten over het erfgoed in de polder? Ga op pad met de erfgoedroute!

Wat kun je in natuurgebied Polder Noord Kethel doen?

Hoe is het natuurgebied te bereiken?

Je mag door Polder Noord-Kethel wandelen buiten het broedseizoen. Steek het natuurgebied door, richting een gang onder het spoor door kom je weer op de weg. Ben je hier in het broedseizoen (1 maart tot 1 juli)? Het natuurgebied is goed te overzien vanaf de Kandelaarweg, Groeneweg en Harreweg in Schiedam.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Polder Noord-Kethel

Nieuws

Direct naar

Polder Noord-Kethel

Wat wij hier doen

Samen beschermen we het groen

Natuurmonumenten zet zich actief in voor de bescherming van schaarse groene ruimte bij grote steden zoals Rotterdam. Aan de noordrand van Rotterdam gaan we de bloemen, vlinders en vogels terugbrengen in het landschap. Samen met toekomstgerichte stadsboeren, vrijwilligers en de gemeente. De weidevogels staan voorop. We maken het gras natter, zodat er meer bloemen groeien en de kuikens door het gras kunnen lopen om voedsel te zoeken. Daarnaast zorgt de afwisseling van polderbloemen, kruiden en gras voor voldoende insecten, zodat de weidevogels hun buikje rond kunnen eten. Help jij ook mee?

Help mee en word lidDoneer