Ga direct naar inhoud
Nieuws

Buitenplaats De Tempel doet mee aan Rotterdamse Parkenmaand

15 mei 2024 | Natascha Hokke

De Rotterdamse Parkenmaand is inmiddels een gegeven in de stad. Deze maand is alweer de 10e editie van start gegaan. De hele maand mei zijn er meer dan 100 activiteiten te beleven in de Rotterdamse Parken, waaronder op Buitenplaats De Tempel. Dit jaar doet deze groene parel, te vinden aan de rand van Overschie, voor het eerst mee aan de Rotterdamse Parkenmaand als 5e stadspark.

Buitenplaats De Tempel

Buitenplaats De Tempel; onontdekte parel aan rand van Rotterdam

Buitenplaats De Tempel en het naastgelegen Nieuw Rhodenrijs zijn een van de laatst bewaarde buitenplaatsen aan de rand van Rotterdam in Overschie. De Tempel ligt pal aan de rivier de Schie en is een kenmerkend voorbeeld van een vroeg achttiende-eeuwse buitenplaats. De eigenaar – in dit geval de burgemeester van de Rotterdam – drukte hiermee zijn status uit.

Beide buitenplaatsen zijn gesticht om toentertijd de onrustige stad te ontvluchten. Ook nu kom je hier bij van de drukte van alledag; dwaal over de eeuwenoude lanen, sierlijke bruggen en zingende vogels.

Boomgaard van de Tempel

De prachtige boomgaard van Buitenplaats De Tempel, enthousiaste vrijwilligers van Natuurmonumenten heten je hier elke zondagmiddag welkom

Wat is er te doen?

Tijdens de Rotterdamse Parkenmaand heten de boswachters en vrijwilligers van Natuurmonumenten heten je van harte welkom!

Spreek de boswachter van Buitenplaats De Tempel

 • Gratis
 • zondag 5 mei, zondag 12 mei, zondag 19 mei, maandag 20 mei, zondag 26 mei
 • van 12.00 tot 16.00 uur
 • Meer info >

Akoestisch optreden Novits in prachtige boomgaard

Speurtocht voor kinderen op eigen gelegenheid over Buitenplaats De Tempel

 • Gratis
 • Zondag 5 mei, zondag 12 mei, zondag 19 mei, maandag 20 mei, zondag 26 mei
 • van 12.00 tot 16.00 uur
 • Meer info >

Optreden koor Harmonie in de rustieke boomgaard van Buitenplaats De Tempel

 • Gratis
 • Zondag 26 mei
 • van 14.00 tot 15.00 uur
 • Meer info >
De Tempel

Dit Groene Rijksmonument verrast je keer op keer

Herstelwerkzaamheden op de buitenplaats

Buitenplaats De Tempel en het naastgelegen Nieuw Rhodenrijs maken deel uit van het natuur- en recreatiegebied Rotterdams platteland. De buitenplaatsen zijn eigendom van gemeente Rotterdam en sinds eind 2021 zijn de parken in beheer bij de boswachters van Natuurmonumenten. Samen werken ze de komende jaren aan het herstel van de tuinstijlen. De Tempel wordt zo voor een breed publiek toegankelijk en - net als waar de buitenplaatsen oorspronkelijk voor bedoeld zijn - kan je even de drukte van de stad ontvluchten.

Kom eens langs op Buitenplaats De Tempel!

De enthousiaste vrijwilligers van Natuurmonumenten staan wekelijks (tot oktober met goed weer) bij het mobiele informatiepunt. Zij vertellen je graag meer over deze bijzondere historische plek en het omliggende Rotterdams platteland.

Wil je even relaxen na je wandeling of gewoon gezellig bijkletsen met vrienden of familie? Voor een hapje en drankje strijk je neer bij de foodtruck. Elke zondag geopend tussen 12.00 – 16.00 uur.

Poldertje Buitenplaats De Tempel

Geniet tijdens een mooie wandeling van 2 km over de buitenplaats

Rotterdamse parkenmaand

De Rotterdamse Parkenmaand laat de mooiste kanten van de Rotterdamse parken zien. Boswachters, vrijwilligers en natuurverenigingen nemen je mee op pad door de stads – en wijkparken. De parken zijn ook een prachtig podium voor kleine concerten en dansvoorstellingen. Maar je kunt ook zelf op pad! 

Op www.parkenmaand.nl zijn ze allemaal te vinden en meestal gratis.

Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter