Ga direct naar inhoud
Natuurgebied

Polder Schieveen

  • Erfgoed ontdekken
  • Eten en drinken
  • Fietsen
  • Hardlopen
  • Honden niet toegestaan
  • Wandelen
 • Bekijk alle routes
Polder Schieveen

Welkom in Polder Schieveen

Ontsnap even aan de drukte van de grote stad. Laad je batterij weer op tijdens een wandeling of fietstocht door de weides en polders. Hier, op het Rotterdams platteland kun je bijzondere weidevogels spotten als de grutto, lepelaar en tureluur.

Maurice Kruk
Maurice Kruk

Boswachter van dit gebied

Meer over Polder Schieveen

Over het gebied

Ontsnap even aan de drukte van de grote stad. Laad je batterij weer op tijdens een wandeling of fietstocht door de weides en polders. Hier, op het Rotterdams platteland kun je bijzondere weidevogels spotten als de grutto, lepelaar en tureluur.

Poldersloten, rietsigaren en boerenzwaluwen

Wandelend of fietsend langs de poldersloten en de Berkelse Zweth zie je van alles: gele plomp en waterlelie in het water, rietsigaren aan de oever en zwaluwen scherend over het water op zoek naar een lekker hapje. Geef je ogen de kost! Op de achtergrond verrijst de indrukwekkende skyline van Rotterdam uit het polderlandschap. Het contrast stad en natuur, steen en groen, is nergens zo goed te beleven als hier.

Polder Schieveen, gruttopolder

Het Rotterdams platteland is verdeeld in een aantal polders. Polder Schieveen is een belangrijke ecologische verbinding en weidevogelgebied. Hier vindt onder andere onze nationale vogel de grutto weer een plekje. De aantallen van deze typische Nederlandse poldervogel nemen in rap tempo af.

En juist omdat ons land, onze polders, zo essentieel zijn voor de grutto, hebben wij daarmee de verantwoordelijkheid om alles op alles te zetten om dit bijzondere dier te behouden. Het gebied is daarom in het broedseizoen niet toegankelijk, maar wel goed te overzien vanaf omliggende wegen. Buiten het broedseizoen kun je vanuit de Belevenisboerderij Schieveen een wandeling door de polder maken!

Grutto

Ontdek het Rotterdams platteland

Wil jij de polders ontdekken? Er is een scala aan wandel- en fietsroutes over het Rotterdams platteland en in Midden-Delfland. En het aanbod blijft maar groeien!

Boswachter Maurice Kruk: ‘De stad straalt immense kracht uit. Maar omdat je hier echt even weg - in de polders - bent, krijg je toch voldoende ruimte om tot rust te komen en naar adem te happen.’

Fiets het Polderpad

Kijk hier voor de Polderpadroutes rondom Rotterdam en geniet tijdens de fietstocht van de buitelende kieviten in de lucht die vrolijk de lente aankondigen op het Rotterdams platteland. Of luister naar de boeiende verhalen van mensen die hun hart verpand hebben aan dit gebied op www.polderpad.nl!

Polderpad Polder Schieveen

Polderpad

Hoe is Polder Schieveen te bereiken?

 • Buiten het broedseizoen (1 juli tot 28 feb) is Polder Schieveen toegankelijk via het Polderpad vanuit Belevenisboerderij Schieveen of de Hofweg
 • In het broedseizoen (1 maart - 1 juli) is het gebied goed te overzien vanaf de Hofweg of aan de achterkant van de Belevenisboerderij Schieveen aan de Oude Bovendijk
Broedgebied Polder Schieveen
Polder Schieveen

Agenda

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Polder Schieveen

Nieuws

Direct naar

Polder Schieveen

Wat wij hier doen

Samen beschermen we het groen

Natuurmonumenten zet zich actief in voor de bescherming van schaarse groene ruimte bij grote steden zoals Rotterdam. Aan de noordrand van Rotterdam brengen we de bloemen, vlinders en vogels terug in het landschap. Samen met toekomstgerichte stadsboeren, vrijwilligers en de gemeente. De weidevogels staan voorop. We maken het gras natter, zodat er meer bloemen groeien en de kuikens door het gras kunnen lopen om voedsel te zoeken. Daarnaast zorgt de afwisseling van polderbloemen, kruiden en gras voor voldoende insecten, zodat de weidevogels hun buikje rond kunnen eten. Help jij ook mee?

Help mee en word lidDoneer