Ga direct naar inhoud
Nieuws

NMF Kamermuziekfestival op Buitenplaats de Tempel

23 augustus 2023

In het weekend van 6 tot 8 oktober opent Natuurmonumenten de deuren van cultureel erfgoed voor het NMF Kamermuziekfestival. Op zeventien bijzondere locaties kunnen bezoekers genieten van kleinschalige optredens met unieke muziekinstrumenten. Op Buitenplaats De Tempel wordt een prachtig muzikaal programma aangeboden. Dat wil je niet missen!

NMF Kamermuziekfestival

Unieke buitenconcerten op Buitenplaats De Tempel

Ontdek Buitenplaats De Tempel, wandel met de boswachter over de buitenplaats en geniet van korte concerten door topmusici. Op zaterdag is het podium voor De Bezetting Speelt. Geworteld in de historische Rotterdamse wijk Delfshaven, ontwikkelt muziekcollectief De Bezetting Speelt nu al 15 jaar een zeer afwisselende programmering van kamermuziekwerken. Ze maken kamermuziek op het hoogst mogelijke niveau met een steeds wisselend ensemble. Zondag brengt het Edson Ensemble jazz-composities ten gehore met invloeden uit funk, bossa nova, afro-cuban, impressionisme, post-minimalisme en hedendaagse klassieke muziek. 

Kijk hier voor het volledige programma en het reserveren van kaarten. 

Passie voor cultureel erfgoed

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) organiseren het festival dit najaar voor de vierde keer. Drie dagen lang brengen 135 bekende musici en jonge natuurtalenten cultureel erfgoed door heel Nederland tot leven. Geïnspireerd door de natuur, de locatie of het instrument dat zij bespelen. In totaal zijn er ruim zestig optredens. Van schemerconcerten in een natuurlijk amfitheater bij Landgoed Haarzuilens, tot een kinderconcert in de Koeienzaal of muzikale wandelingen over Buitenplaats De Tempel. En van swingende rhythm ‘n blues in een oude hoeve op de Veluwe, tot intieme strijkensembles bovenop een berg in een kluizenaarswoning, uitkijkend over het Geuldal.

Boswachters van Natuurmonumenten vertellen ter plaatse over de unieke gebouwen en het omringende landschap, terwijl de muziek het verhaal vertelt van de soms eeuwenoude instrumenten. Veel deelnemende musici, onder wie Nino Gvetadze, Adinda van Delft, Rembrandt Frerichs, Merel Vercammen, Judith van der Klip, het Dudok Quartet en de gebroeders Spronk, bespelen een instrument dat zij in bruikleen hebben van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF). Voor het volledige programma en het reserveren van kaarten zie nm.nl/kamermuziekfestival.