Ga direct naar inhoud
Nieuws

Alles groeit, bloeit en woekert in Weelde in Rotterdam

27 mei 2019 | Natascha Hokke

Midden in Rotterdam, aan de Marconistraat, is Weelde verrezen. Een creatieve vrijstaat waar natuur en kunst moeiteloos samenkomen. Het voormalige terrein van de stadsboerderij Uit je eigen stad is nu verwilderd, maar dat vinden de initiatiefnemers helemaal niet erg. Alles groeit, bloeit en woekert in Weelde. Wilde bloemen krijgen hier volop de ruimte!

Zaaiactie Wilde Bloemen in Weelde Rotterdam

Boswachter van Natuurmonumenten Natascha Hokke: “Dit soort initiatieven geven een enorme boost aan ons werk. Het leidt tot meer en meer ruimte voor wilde bloemen. Iets wat broodnodig is, gezien de afname van wilde bloemen in het landschapsbeeld en het schokkende nieuws dat ruim 75% van onze insecten in 30 jaar tijd verdwenen zijn.”

Meer en meer ruimte voor wilde bloemen

Aan de hand van de oproep van Natuurmonumenten om Nederland in bloei te zetten, klopten initiatiefnemers van Weelde, Kelly Vincent en Kim Pieters aan voor bloemzaadjes voor de publiekstuin. “De boswachters werken hier ontzettend graag aan mee. In onze natuurgebieden zoals de Zuidpolder bloeien bloemen nog, maar ook in de stad is een enorme winst te behalen”, legt boswachter Natascha uit. "We hebben daarom, om de insecten en wilde bloemen te helpen, biologisch bloemzaad beschikbaar gesteld."

Wilde bloemen in de berm Polderpad

Wat is Weelde?

Weelde is een overkoepelende organisatie waarin meerdere bedrijven, stichtingen en organisaties samenkomen. Zo komt er onder andere:

  • lunchroom De Zure Bom
  • De Voedseltuin
  • ateliers en creatieve werkplekken 

Daarnaast zal de omliggende grond en tuin publiekelijk toegankelijk zijn en een bijdrage leveren aan de omgeving en de stad.

Ontdek nieuwe dingen in Weelde

Als bezoeker kun je deel uitmaken van de creatieve processen die hier plaatsvinden, door een wandeling langs de tuin zie je natuur, wisselende kunstwerken en -installaties en mensen aan het werk. Je ontdekt elke keer weer nieuwe dingen, de weelde is altijd in beweging. Hier zullen wilde bloemen volop de ruimte krijgen om tot bloei te komen.

Wil je meer weten over Weelde? Kijk op de website voor meer informatie.

Zaaiactie Weelde Rotterdam

Samen zetten wij Nederland weer in bloei

Jij kunt ook meedoen! Kies in de winkel voor producten die gemaakt zijn zonder kunstmest en gif. Daarmee steun je de boeren die de akker- en polderbloemen laten bloeien. En zorg voor meer bloemen in je eigen omgeving. Haal een tegel uit de tuin en zaai er bloemen, of zet bloemen op je terras of balkon.

Meer bloemen

Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter