Ga direct naar inhoud
Nieuws

Bekijk de mooiste natuurfilms tijdens Wildlife Film Festival Rotterdam

18 september 2019 | Natascha Hokke

Het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) is vijf jaar! Deze feestelijke editie pakt het enige natuurfilmfestival van ons land groots uit met meer dan 100 filmvertoningen uit binnen- en buitenland. Van woensdag 30 t/m zondag 3 november kun je de mooiste, nieuwste en belangrijkste natuurfilms bekijken op het witte doek in bioscoop Cinerama in het centrum van Rotterdam.

zeester oosterschelde

Check nu het programma en koop je kaarten!

Grootste natuurfilmfestival van het land

De boswachters van Natuurmonumenten zijn vanaf de start, inmiddels vijf jaar geleden, al groot fan van het enige natuurfilmfestival in ons land! Ze zijn dan ook heel trots dat het WFFR weer belangrijke en vernieuwende films op het gebied van natuurbehoud toont.

Onderwaternatuur in beeld

Een van die films is de film De Levende Delta van Ronald Faber. Deze film, mede mogelijk gemaakt door Natuurmonumenten, laat zien hoe rijk én kwetsbaar de onderwaternatuur in de Zeeuwse Delta is en onderstreept onze inzet voor een betere bescherming van de natuur in en rondom Nationaal Park Oosterschelde. Bekijk prachtige beelden uit onze zomerserie van de duikende boswachter:

Duikende boswachter in de Oosterschelde

Met korting naar het festival!

Leden van Natuurmonumenten betalen op vertoon van hun ledenpas 7 euro in plaats van 9 euro voor een kaartje (code NM2019 bij online aankoop). Nog geen lid van Natuurmonumenten? Word dan nu lid

Het volledige programma is te vinden op www.wffr.nl. Ook kun je hier je filmkaartjes kopen. Tot 1 oktober gelden early bird tarieven voor de speciale programma's en passe-partouts. Op 1 oktober gaat de kaartverkoop voor de losse tickets van start.

WFFR 2019

Terug naar wildernis

Een andere film die een fascinerend thema op het gebied van natuurbehoud aansnijdt, is Rewilding. Deze film gaat in op de voor- en nadelen van een eventuele herintrede van grote, wilde carnivoren in Europa. Hoe kunnen deze dieren leven in moderne en dichtbevolkte landen? Wat is het risico voor de menselijke veiligheid? Kunnen we ons niet beter concentreren op conservatie van de huidige natuur? Rewilding brengt de huidige discussie over dit onderwerp in beeld.

Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter