Ga direct naar inhoud
Nieuws

Donkerwandeling tijdens Nacht van de Nacht

13 oktober 2023 | Dionne Schouten-Heinrici

We gaan op zaterdag 28 oktober iets doen wat normaal gesproken niet mag: in het donker door het Scheelhoekbos lopen! Wat gebeurt er ‘s nachts allemaal in het bos? Wat kun je horen, zien en tegenkomen? We stippelen een route uit en plaatsen onderweg vertel- en belevenisposten. Hier staan onze vrijwilligers klaar om je mee te nemen in het nachtleven van de natuur…

Paddenstoel donker

Landelijk initiatief

We doen dit natuurlijk niet zomaar. Zaterdag 28 oktober is het Nacht van de Nacht. Tijdens de Nacht van de Nacht worden zoveel mogelijk bedrijven en huishoudens gevraagd om hun verlichting uit te doen. Doel hiervan is om aandacht te vestigen op lichtvervuiling en energiebesparing op verlichting. Het is een landelijk initiatief van de Nederlandse provinciale milieufederaties.

Wat kun je verwachten?

Een unieke beleving waarin je zintuigen worden geprikkeld. Je zult in het donker een nieuwe boswereld ontdekken. De tocht begint vanuit onze werkschuur in Stellendam. Eerst starten groepjes gezinnen met kinderen aan de tocht, later volgen alleen nog volwassenen. Bij terugkomst brandt er een kampvuur en kunnen marshmallows worden geroosterd.

Aanmelden

Voor kosten, aanmelden en adresgegevens verwijzen we je naar onze inschrijfpagina’s. Er zijn vier verschillende starttijden die je kunt boeken:

18.30 uur OERRR Nacht van de Nacht (alleen voor gezinnen)

19.00 uur OERRR Nacht van de Nacht (alleen voor gezinnen)

20.00 uur Nacht van de Nacht (alleen voor volwassenen)

20.30 uur Nacht van de Nacht (alleen voor volwassenen)

Dionne Schouten
Dionne Schouten-Heinrici

Boswachter Communicatie en Beleven