Ga direct naar inhoud
Nieuws

Ga op ontdekking tijdens het Haringvlietweekend

10 september 2021 | Chantal van Burg

Op vrijdag 24 september gaat de vijfde editie van het Haringvlietweekend van start. Een week vol activiteiten die iedereen op een actieve manier kennis laten maken met al het moois dat het Haringvliet te bieden heeft. Steeds meer mensen zijn de afgelopen periode de natuur dichtbij huis gaan bezoeken en waarderen. Met het Haringvlietweekend wil IVN Natuureducatie in samenwerking met o.a. Natuurmonumenten dit blijven stimuleren.

Excursie Kwade Hoek

In samenwerking met gemeenten, gastheren, ondernemers, terreinbeheerders en vrijwilligers is gewerkt aan een onvergetelijk weekend op en rond een bruisend Haringvliet. Dit jaar bieden nog meer samenwerkingspartners een activiteit aan, waardoor het aanbod gevarieerder is dan voorgaande jaren.

Gedurende het weekend is voor jong en oud van alles te doen. Een workshop natuurfotografie bijvoorbeeld, of een suples. Stap op de fluisterboot, ga samen met vogelexperts vogels spotten bij vogelobservatorium Tij of de Ventjager-Hellegatsplaten en ontdek de bijzondere cultuurhistorie van havenstad Hellevoetsluis. Voor de jonge avonturiers is er bij camping ’t Weergors in het weekend een wild activiteitenprogramma voor kinderen.

Ook Natuurmonumenten organiseert in het kader van dit weekend een aantal mooie activiteiten, zoals een jutexcursie op de Kwade Hoek en een OERRR Expeditie bij Scheelhoek.

 

Chantal van Burg
Chantal van Burg

Boswachter Communicatie en beleven