Ga direct naar inhoud
Nieuws

Gratis sneak preview Vogelobservatorium Scheelhoek

26 maart 2019 | Angelique Aerts

Aan het Haringvliet wordt een nieuwe, heel gave vogelkijkplek geopend. We nodigen bewoners uit de regio graag uit voor een gratis ‘sneak preview’. Van vrijdag 12 tot en met zondag 14 april, voor de officiële opening, kun je met een deskundige natuurgids een kijkje komen nemen!

Vogelobservatorium uitzicht

Gratis sneak preview

Het vogelobservatorium bij Stellendam biedt een fantastisch uitzicht op het weidse Haringvliet, haar vogelrijkdom en de majestueuze sluizen. Van 12 t/m 14 april kun je mee met een natuurgids voor een gratis sneak preview. Meld je aan voor een tijdstip van 8 tot 18.30 uur voor een kijkje met boswachters, VisTV presentator Marco Kraal of Vogelbescherming ambassadeur Camilla Dreef.

Wie, waar, wanneer?

  • Datum: Vrijdag 12 april, zaterdag 13 april en zondag 14 april
  • Tijden: om 8.00, 9.30, 11.00, 12.30, 14.00, 15.30, 17.00 en 18.30 uur
  • Voor wie: Bewoners uit de regio
  • Kosten: Gratis
  • Vertrekpunt: Parkeerplaats bij de jachthaven Marina Stellendam: Deltahaven 61, 3251 LC Stellendam    
  • Aanmelden en info: www.haringvliet.nu/vogelobservatorium
  • Extra: Na afloop ontvangen deelnemers een consumptiebon voor een gratis kop koffie, thee of limonade bij het restaurant Loef in de jachthaven.
Vogelobservatorium RoAd architecten

Uniek vogelobservatorium

Het vogelobservatorium is gelegen aan de rand van Scheelhoek bij Stellendam. Het is een bijzonder en duurzaam ontwerp van RAU architecten in samenwerking met Ro&Ad architecten: uniek voor Nederland en zelfs wereldwijd. De vorm is een ei van de grote stern.

Het vogelobservatorium biedt een fantastisch uitzicht op de deltanatuur van het Haringvliet en haar vogelrijkdom. Er broedt onder andere een kolonie van duizenden grote sternen op de eilandjes en voor de kust van Scheelhoek. Maar er zijn ook vele andere kustvogels als visdiefjes, lepelaars en grote zilverreigers te zien. Met een beetje mazzel scheert de majestueuze zeearend over het water!

Droomfondsproject Haringvliet

Het vogelobservatorium is ontwikkeld door Vogelbescherming Nederland in samenwerking met Natuurmonumenten en is een van de iconen van het Droomfondsproject Haringvliet. In het Droomfondsproject Haringvliet werken zes natuurorganisaties – ARK Natuurontwikkeling, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Sportvisserij Nederland, Vogelbescherming Nederland en Wereld Natuur Fonds - met steun van de Nationale Postcode Loterij aan een ambitieus natuurherstelplan en recreatieve impuls voor het Haringvliet. Het vogelobservatorium wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij, provincie Zuid-Holland en BPD Cultuurfonds.

Boswachter Angelique Aerts
Angelique Aerts