Ga direct naar inhoud
Nieuws

Aanleg recreatieplek van OERRR Sint-Pietersberg

15 juni 2022 | Anne Steijaert

Natuurmonumenten legt vrijdag 17 juni een kleinschalige recreatieplek van OERRR aan in de ENCI-groeve bij het terras van Bistro Hoffmanni. Dit als voorproefje op de realisatie van speelnatuur van OERRR waar we op korte termijn een vergunning voor gaan aanvragen.

Speelnatuur

Spelen en genieten

Op de kleinschalige recreatieplek van OERRR bij het terras van de bistro, krijgen zit- en speelelementen zoals boomstammen, mergelblokken en takken een plek, net als picknickbanken en een speelkuil met zand. (Groot)ouders kunnen in de nabijheid van hun spelende kinderen onder het genot van een kop koffie of thee genieten van de prachtige omgeving.

Speelnatuur van OERRR

Als de vergunning is toegekend, gaat Natuurmonumenten komende winter aan de slag met het aanleggen van betaalde speelnatuur van OERRR. We gaan de speelnatuur inrichten passend binnen de identiteit van het gebied. Door natuurlijke speelaanleidingen gaan we kinderen uitnodigen om te spelen met mergel, zand, stenen en water, ontdekken ze de natuur en doen ze een unieke ervaring op. Hierdoor wordt op een speelse wijze een band gecreëerd met de natuur. We hopen de speelnatuur van OERRR in het voorjaar van 2023 te kunnen openen.

OERRR

Natuurmonumenten vindt dat ieder kind in Nederland recht heeft op natuur. Daarom is in 2012 OERRR opgericht. OERRR laat alle kinderen van 0 tot 12 jaar zelf de natuur ontdekken. Dit doen we door elk seizoen kaarten met superleuke doe-dingen in de natuur te sturen. Buiten gaan kinderen op avontuur, bijvoorbeeld tijdens de Wilde Buiten Dagen of in de Speelnatuur van OERRR. OERRR is overal en altijd. Samen zorgen we voor de natuur in Nederland.

Anne Steijaert