Ga direct naar inhoud
Nieuws

Alle activiteiten en evenementen Sint-Pietersberg toegankelijk voor mindervaliden

20 juni 2022 | Liesbet Berghof

Het stond al een tijdje op het wensenlijstje van zowel de boswachters van Natuurmonumenten als de Stichting Onbegrensd Avontuur. Een bezoek aan de diepe ENCI-groeve organiseren voor iemand die afhankelijk is van een rolstoel. Maar door corona moest het steeds uitgesteld worden. Afgelopen zaterdagnacht ging de test in vervulling, in het donker! Een van de deelneemsters van het Midzomernacht-programma, die gebonden is aan een rolstoel, kon de hele wandeling meebeleven, dankzij de joëlette en hulp van vrijwilligers van Stichting Onbegrensd Avontuur.

Joelette in de enci groeve

Stichting Onbegrensd Avontuur

Stichting Onbegrensd Avontuur wil mensen met elkaar verbinden in het midden van de natuur. Ze wil mensen met en zonder lichamelijke beperking een onvergetelijk avontuur laten beleven en met gebruik van de joëlette, een speciale aangepaste off-road rolstoel, kunnen de moeilijkste routes afgelegd worden. De Stichting doet dit fantastische werk onder bezielende leiding van oprichter Sebastien Naulais en met hulp van een groep vrijwilligers, die zich belangeloos inzetten.

Excursies en activiteiten Natuurmonumenten

Nu Rachel Cap, tijdens de midzomernacht, de testrit heeft doorstaan zijn ook alle andere excursies en activiteiten van Natuurmonumenten op de Sint-Pietersberg voor iedereen mogelijk. Rachel na afloop van de nachtwandeling: “Je moet je er even aan overgeven. Maar dan ga je vanzelf meedeinen met de beweging van de joëlette en dan zit het super comfortabel. Ik heb genoten!”.

Het werk van Stichting Onbegrensd Avontuur kan alleen maar bestaan dankzij de inzet van vrijwilligers en donaties. Kijk op de website www.onbegrensdavontuur.nl voor meer informatie.

Wil je deelnemen aan een van de excursies van Natuurmonumenten op de Sint-Pietersberg, maar ben je afhankelijk van een rolstoel? Neem dan contact op met Natuurmonumenten ([email protected]) of Stichting Onbegrensd Avontuur ([email protected]).

Liesbet Berghof
Liesbet Berghof