Ga direct naar inhoud
Nieuws

'Bezeukerscentrum op Raajer' in gebruik genomen

22 juli 2021 | Liesbet Berghof

Met de in gebruik name van het eerste Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten op wielen en de opening van de ticketshop en infopunt Maastricht Underground in Fort Sint Pieter geven Natuurmonumenten en Maastricht Underground het officiële startschot van hun nieuwe samenwerking rondom het ontvangen en informeren van bezoekers op de Sint-Pietersberg.

Bezoekerscentrum op Wielen

Eerste ‘Bezeukerscentrum op Raajer’ en Ticketshop Maastricht Underground in gebruik genomen

 

Ticketshop Maastricht Underground in Fort Sint Pieter

Vanaf het moment dat Maastricht Underground, in de zomer van afgelopen jaar, haar intrek heeft genomen in een van de caponnières van Fort Sint Pieter en daar een geheel in de sfeer passende ticketshop heeft geopend, zijn de beide organisaties hun samenwerking verder gaan uitbreiden. De ticketshop is de vaste plek waar bezoekers hun ticket kunnen kopen voor Fort Sint Pieter, kazematten en de gangenstelsels Noord en Zonneberg, maar ook informatie kunnen krijgen over de Sint-Pietersberg en het werk van Natuurmonumenten.

Naast dit informatiepunt werkt Maastricht Underground op dit moment in de authentieke caponnière aan de realisatie van een gratis toegankelijk expositie over de grotten en het Fort. Onderwerpen die tijdens een rondleiding niet verteld kunnen worden krijgen hier volop de aandacht.

Bezoekerscentrum op Wielen

De komst van een vast bezoekerscentrum van Natuurmonumenten op de Sint-Pietersberg kan nog wel enige tijd op zich laten wachten. Om bezoekers wel al te kunnen ontvangen en informeren op een manier die past bij de ontwikkeling van het gebied is het idee geboren om een mobiel bezoekerscentrum te ontwikkelen dat op de verschillende unieke plekken op de berg en in de groeve in te zetten is. Het eerste Bezoekerscentrum op Wielen is een feit. Een volledig duurzaam elektrisch aangedreven voertuig met een aanhanger voorzien van zonne-energie zal dit jaar een aantal dagen per week op verschillende plekken op de Sint-Pietersberg ingezet worden. Een groep bestaande en deels nieuwe vrijwilligers zullen vanuit het bezoekerscentrum bezoekers informeren over alle bijzonderheden van de berg en de groeve, de wandelroutes, de mooiste plekken, de natuurontwikkeling en werkzaamheden. Het bezoekerscentrum zal tevens dienen als startpunt van het op te starten excursieprogramma.

Ontmoet ons!

De ticketshop en infopunt Sint-Pietersberg in Fort Sint Pieter (Luikerweg 80) is dagelijks geopend van 10.00 tot 16.30 uur. Het Bezoekerscentrum op Wielen is, als het weer het toelaat, op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag op verschillende plekken te vinden (o.a. bij de parkeerplaats bij D’n Observant, het uitkijkplatform en de Kiekoet).

ticketshop Maastricht Underground
Bezoekerscentrum op Wielen 2
Liesbet Berghof
Liesbet Berghof