Ga direct naar inhoud
Nieuws

Boswachterspreekuur Sint-Pietersberg van start

19 juni 2020 | Bianca de Craen

De boswachter van Natuurmonumenten houdt vanaf 17 juli 2020 elke 3e vrijdagmiddag van de maand een spreekuur in Fort Sint Pieter op de Sint-Pietersberg in Maastricht. Wil je meer weten over die mooie vlinder die je hebt gezien, waarom er schapen op de berg lopen, welke activiteiten Natuurmonumenten organiseert of heb je interesse in de geschiedenis van het fort? Kinderen én volwassenen kunnen tijdens het spreekuur alles vragen over de Sint-Pietersberg en de groeve. Je bent van 16.00 tot 18.00 uur van harte welkom. Om drukte te spreiden kun je een afspraak maken met de boswachter voor een tijdblok op: [email protected] namelijk 16.00 uur, 16.30 uur, 17.00 uur of 17.30 uur.

Boswachter José

Boswachter in het fort

In de caponnières (bijgebouwen) van Fort Sint Pieter houdt boswachter José Hermens haar spreekuur. Het Fort is al in 1701 gebouwd en de caponnières in 1850. Deze zijn alleen al een bezoek waard, maar we zijn vooral benieuwd naar de vraag die je hebt over de berg, de groeve, de planten, de dieren, de schaapskudde of (tijdelijke) werkzaamheden. Ook kun je als je iets moois hebt gevonden of gefotografeerd aan de boswachter vragen wat het is. Mogelijk heb je iets gezien wat we moeten weten zodat we er iets aan kunnen doen: kom naar het spreekuur en laat het ons weten!

Boswachter José

Op het boswachterspreekuur kun je kennis maken met boswachter José Hermens. Zij  is sinds 2002 werkzaam bij Natuurmonumenten en sinds 2016 Boswachter Communicatie & Beleven in Zuid-Limburg. José is vaak werkzaam op de Brunssummerheide en op de Sint-Pietersberg en in de overige tijd in de andere natuurgebieden in Zuid-Limburg: “Ik ben een echte gastvrouw, ik geniet ervan als mensen genieten van de natuur, maar ik ben ook geïnteresseerd in hun vragen en opmerkingen. Ik kan natuurlijk niet alle vragen direct beantwoorden maar ik zoek wel naar oplossingen”.

 

Bianca de Craen
Bianca de Craen