Ga direct naar inhoud
Nieuws

Doorsteek ENCI-groeve weer mogelijk vanaf 1 juli

27 juni 2019 | Anne Steijaert

Vanaf maandag 1 juli kun je in de ENCI-groeve weer de doorsteek maken tussen de trap bij het uitzichtplatform en Chalet D'n Observant aan de andere kant van de groeve. Wandelaars en natuurliefhebbers kunnen weer genieten van de bijzondere omgeving. De ENCI heeft de werkzaamheden in de overgangszone ver genoeg afgerond om de zone tussen industriegebied en groeve weer open te stellen voor recreanten. In afwachting van de definitieve ontwikkeling van de overgangszone staan er nog bouwhekken. Er mag niet gezwommen worden in de groeve. Voor meer informatie kun je tijdens kantooruren bellen met de boswachters van Zuid-Limburg via telefoonnummer 045-5212522.

Doorsteek ENCI-groeve

Wandeling over de overgangszone

Vanaf het uitzichtplatform aan het einde van de Luikerweg kun je via de trap in de ENCI-groeve afdalen. Onder aan de trap word je een stuk door een oud gangenstelsel geleid. Via een wandelpad loop je over een deel van de oude weg tussen Maastricht en Luik. Het pad loopt via de kalkgraslanden, waterplas "Onder D'n Olifant", Bistro Hoffmanni en de overgangszone naar Chalet D'n Observant aan de andere kant van de groeve. Het wandelpad is tot september dagelijks geopend van 08.00 - 20.00 uur. Van 1 september tot 1 april kan het wandelpad dagelijks gebruikt worden van 09.00 - 17.00 uur. Van de geel gemarkeerde Groeve Route van 6,7 km, die start bij de parkeerplaats bij fort Sint Pieter, is nu ook weer het deel over de overgangszone te lopen.

Ontwikkelingen

Natuurmonumenten werkt aan de ontwikkeling van de ENCI-groeve naar een prachtig natuur- en recreatiegebied. Samen met overheden en omgeving (verenigd binnen Stichting Ontwikkelingsmaatschappij ENCI-gebied) werken we verder aan een inrichtingsplan met ruimte voor natuur en recreatie met als doel de groeve veilig en betaalbaar te beheren en open te stellen en bezoekers gastvrij te ontvangen. Momenteel worden de verschillende mogelijkheden onderzocht.

Anne Steijaert