Ga direct naar inhoud
Nieuws

Herder Sint-Pietersberg vertrekt

20 januari 2021 | Bianca de Craen

Rob Kolman (38 jaar) is 4 jaar herder geweest op de Sint-Pietersberg. Daar heeft hij 4 jaar lang met de kudde Mergelland Schapen en Nederlandse Landgeiten van Natuurmonumenten over de berg en in de groeve getrokken. Hij heeft gezorgd dat de natuur er nog bloemrijker op is geworden! Nu wordt hij herder in Noord-Limburg in de Maasduinen.

herder Rob met eerste lammetje

Vertrek herder tijdens lammertijd

Rob gaat het avontuur aan, precies in de drukste tijd van het jaar, de lammertijd, gaat hij ons verlaten! Het eerste Mergelland lammetje  is namelijk op zaterdag 16 januari 2021 geboren in de schaapskooi op de Brunssummerheide. Daar worden elk jaar de zwangere schapen van de Sint-Pietersberg naar toe gebracht om af te lammeren. Inmiddels zijn er al meer lammetjes geboren. Met de schapen en de lammetjes gaat het goed. De komende weken verwachten we nog honderden lammetjes!

Succes

Rob krijgt samen met zijn honden het beheer over een kudde Veluwse heideschapen, met 75 schapen die, de naam zegt het al de heide moeten gaan begrazen in de Maasduinen. We wensen Rob heel veel succes met zijn nieuwe uitdaging! We gaan hem missen maar we gaan hem zeker een keer opzoeken! Ondertussen gaat Natuurmonumenten op zoek naar een nieuwe herder.

 

 

Bianca de Craen
Bianca de Craen