Ga direct naar inhoud
Nieuws

Ledenbijeenkomst op de Sint-Pietersberg

13 oktober 2023 | Lysan Wolf

Zondag 1 oktober ontving team Sint-Pietersberg 85 leden uit de Kempen, Midden- en Zuid-Limburg. De 85 aanwezigen kregen de kans om meer te weten te komen over de beheeruitdagingen op de Sint-Pietersberg en konden de ENCI-groeve bewonderen.

ledenbijeenkomst

Beheeruitdagingen en natuurontwikkeling

Na de ontvangst met koffie en natuurlijk vlaai, heette Ruud Derks, namens de ledencommissie Limburg & De Kempen, alle aanwezigen welkom. Gebiedsmanager Frans Reijnen vertelde vervolgens over de uitdagingen in het gebied en daarna gaf Daisy Dubois, als ondersteund medewerker ecologie, uitleg over de interessante ecologische situatie in en op de Sint Pietersberg.

gebiedsmanager Sint-Pietersberg

Mini-excursies

Aansluitend konden de deelnemers kiezen uit vier thema's voor een mini groeve-excursie van 1,5 uur. Groevegidsen Henk en Udo gaven een mini-excursie geologie. Wilma en Daisy een mini-excursie natuurontwikkeling, gebiedsmanager Frans toonde de beheermaatregelen en uitdagingen en boswachter communicatie & beleven Lysan gaf een mini-excursie over recreatiezonering en de toekomstplannen in de groeve.Op het terras van Bistro Hoffmanni werd na afloop, in de stralende zon, nog een drankje gedronken en wat nagepraat. Het was een mooie middag met zeer betrokken leden!

Ook geïnteresseerd?

Twee dagen nadat de ledencommissie de uitnodiging voor deze bijeenkomst had verstuurd was het maximum van 85 aanmeldingen al met 265 overschreden! Voor deze leden gaan we nog iets bedenken, waarschijnlijk in het voorjaar. Mocht je eerder willen komen, elke woensdag en elk weekend zijn er excursies in de ENCI-groeve, de gidsen vertellen je over alle thema's tijdens een 2,5-3 uur durende rondwandeling.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in dit gebied? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.

Lysan Wolf
Lysan Wolf

Boswachter Communicatie & Beleven Sint-Pietersberg, Maastricht