Ga direct naar inhoud
Nieuws van de boswachter

Natuurmonumenten zoekt vrijwilligers voor de Sint-Pietersberg

02 oktober 2020 | Liesbet Berghof

Natuurmonumenten wil in en op de Sint-Pietersberg haar bezoekers zo goed mogelijk ontvangen en informeren. Alle activiteiten worden op dit moment aangestuurd door een klein team medewerkers, maar draait dankzij de enthousiaste inzet van een groep vrijwilligers die actief zijn op de hele berg. Van gastheer of vrouw bij het infopunt bij Fort Sint-Pieter, gids bij een van de excursies of evenementen tot vrijwillige boswachter in het weekend of vakanties. Voor iedereen die graag zijn vrije tijd nuttig besteed in de natuur is er wel een taak weggelegd.

vrijwillgers gezocht

Door de grote aantrekkingskracht van de Sint-Pietersberg op bezoekers, een groeiende interesse in uitstapjes in de natuur en alle ontwikkelingen op de berg en in de groeve is het team op zoek naar mensen die het vrijwilligersteam willen komen versterken. Of je nu mee gaat helpen in het wegwijs maken van wandelaars vanuit onze nieuwe startplek in Fort Sint-Pieter, je wil laten opleiden tot speciale groeve-gids of mee wil helpen bij de organisatie van evenementen? We zorgen dat elke vrijwilliger de juiste opleiding en begeleiding krijgt.

Heb je interesse in het ondersteunen van het werk van Natuurmonumenten in het algemeen en wil je op de Sint-Pietersberg het vrijwilligerswerk in de natuur komen versterken, kom dan vrijblijvend naar de speciale informatieavond in de kantine van het sportcomplex EPV Tennis, gelegen achter de kerk van Sint Pieter boven (Schutterijweg, Maastricht). Op donderdagavond 22 oktober ontvangt Natuurmonumenten je graag om 19.30 uur voor een voorlichtingsavond en laat je kennis maken met de verschillende vrijwilligersfuncties die je op en om de Sint-Pietersberg kunt vervullen. Tijdens deze avond zullen we alle corona-maatregelen strikt in acht nemen.

Aanmelden voor de voorlichtingsavond kan per mail op [email protected]. Ook als je niet kunt op 22 oktober, maar wel interesse hebt ontvangen we graag een berichtje. We vertellen je graag meer over het werk bij Natuurmonumenten en de bezoekersontvangst op de Sint-Pietersberg en in de groeve. Kijk op de website van Natuurmonumenten bij “Help mee” voor meer informatie over alle vrijwilligersvacatures.

Liesbet Berghof
Liesbet Berghof