Ga direct naar inhoud
Nieuws

Onderhoud aan de paden

11 april 2023 | Lysan Wolf

De paden op de Sint-Pietersberg worden gebruikt door wandelaars, fietsers, schapen, hulpdiensten en voertuigen die nodig zijn voor beheer. We willen de paden graag goed houden zodat we deze blijven gebruiken en geen nieuwe paden creëren om slechte plekken heen. De komende dagen voeren we daarom onderhoudswerkzaamheden uit aan de doorgaande paden in het gebied.

De Sint Pietersberg, van Schaickweg

Wandelpaden

De paden op de Sint-Pietersberg worden intensief gebruikt. Dat is ook precies de bedoeling. De wandelroutes tussen Jeker en Maas brengen je naar de mooiste plekjes in de natuur. We willen graag dat bezoekers op de paden blijven, zo krijgen plantjes naast de paden de kans om te groeien. Door op de paden te blijven geven we dieren rust. Het schept duidelijkheid waar voor de dieren de ‘veilige’ plekken zijn.

Op de paden blijven is lastig als de paden slecht zijn en je tot je enkels in de 'pratsj' staat. Je bent dan haast genoodzaakt om naast het pad te gaan lopen, daar waar juist vaak de bijzondere plantjes groeien die dan platgetrapt worden.

Onderhoudswerkzaamheden

Om te zorgen dat je ook tijdens natte periodes in het jaar, op de paden kunt blijven en je het gebied veilig kunt bezoeken, voeren we de komende week onderhoudswerkzaamheden uit aan alle doorgaande brede paden in het gebied; o.a. de Van Schaickweg, het brede pad d 'n Observant op en de toegangsweg naar de parkeerplaats bij Chalet d'n Observant.

We vullen gaten in de paden met lokaal materiaal. De werkzaamheden duren van woensdag 12 april tot en met vrijdag 15 april. Mogelijk ondervind je er enige hinder van.

Zelf op pad

De paden zelf verkennen? Ontdek ze hier.

Vragen of opmerkingen over deze werkzaamheden? Stuur een mail naar [email protected]

 

Lysan Wolf
Lysan Wolf

Boswachter Communicatie & Beleven Sint-Pietersberg, Maastricht