Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Overdracht collectie Museum Stichting Oud Sint Pieter

23 december 2019 | Liesbet Berghof

Op vrijdag 20 december droeg het bestuur van Stichting Oud Sint Pieter de collectie die nog in het bezit is van de stichting van het Museum Oud Sint Pieter over aan Natuurmonumenten.

overdracht collectie

Een nieuw begin voor Oud Sint Pieter

Onder deze titel werd de collectie uit het - in het begin van dit jaar gesloten - museum Oud Sint Pieter op Hoeve Lichtenberg overgedragen aan Natuurmonumenten. Met het zetten van een handtekening droeg voorzitster Miets Morreau de erfenis van het museum over aan Tim Koumans van Natuurmonumenten. Natuurmonumenten zal met zorg de collectie bewaren en zodra zich de gelegenheid voordoet deze weer tentoonstellen aan de bezoekers op de Sint-Pietersberg.

De Stichting Oud Sint Pieter houdt met het sluiten van het museum niet op te bestaan. Zij zullen zich blijven inzetten om de historie en geschiedenis van Sint Pieter en de Sint-Pietersberg vast te leggen en te bewaren voor de generaties die volgen.

Liesbet Berghof
Liesbet Berghof
logo