Ga direct naar inhoud
Nieuws

Presentatie schetsontwerp waterspeelplek ENCI-groeve

02 april 2019 | Anne Steijaert

Op woensdagavond 17 april a.s. organiseert Natuurmonumenten een inloopavond waar we het schetsontwerp presenteren van de inrichting van de waterspeelplek die we gaan realiseren in de ENCI-groeve. U bent van harte welkom tussen 19.00 en 21.00 uur in Chalet d'n Observant, Lage Kanaaldijk 115 te Maastricht.

Speelnatuur van OERRR

Speelnatuur van OERRR

Natuurmonumenten heeft op diverse locaties in het land speelnatuur van OERRR. Dit zijn plekken waar kinderen avonturen beleven, waar ze natuur kunnen ruiken, voelen en proeven. In de ENCI-groeve gaan we ook speelnatuur maken, passend bij de unieke waarden van dit bijzondere gebied. Ooit was hier een ondiepe subtropische binnenzee waar de mosasaurus leefde en waar uiteindelijk een dik pakket kalksteen ontstond doordat skeletten en kalkschalen van zeedieren zich opstapelden. We willen kinderen de mogelijkheid bieden om te spelen met kalk, zand en water. Daarom hebben we een schetsontwerp gemaakt voor een waterspeelplek. Op 17 april lichten we het schetsontwerp toe, horen graag wat u er van vindt en staan we open voor goede ideeën. Kijk alvast eens naar het filmpje van Tiengemeten om een idee te krijgen wat speelnatuur van OERRR is: https://www.natuurmonumenten.nl/kinderen/speelplekken/speelnatuur-tiengemeten.

Vervolg

Vervolgens nemen we alle input van de inloopavond mee bij het definitief maken van het ontwerp voor de waterspeelplek. Als het definitieve ontwerp gereed is presenteren we dit opnieuw tijdens een bijeenkomst.

Aanmelden

Om een beeld te krijgen op hoeveel mensen we kunnen rekenen, graag aanmelden door een mail te sturen naar: [email protected].

Hopelijk tot ziens op 17 april!

 

Anne Steijaert