Ga direct naar inhoud
Nieuws

Wandelpad door ENCI-Groeve weer dagelijks open

21 september 2018 | Bianca de Craen

Vanaf 20 september is het wandelpad door de ENCI-groeve weer elke dag geopend voor publiek bam 9.00 tot 17.00 uur. De werkzaamheden om de bodem van het natuurbad op te hogen zijn afgerond waardoor bezoekers alle dagen van de week weer door de groeve kunnen wandelen. De gele route is ook weer te gebruiken.

groeve vanaf trap gezien

Uitgevoerde werkzaamheden

Er is een kalksteenmengsel aangebracht in het natuurbad om de waterdiepte terug te brengen. De bodem van de waterplas is van 4 meter diepte opgehoogd tot 2 meter diepte. Dit zijn de eerste werkzaamheden die uitgevoerd zijn passend binnen de plannen om een waterspeelplek voor gezinnen met jonge kinderen te realiseren. In een volgende fase wordt de nu aangebrachte laag afgedekt met een dikke laag pure kalk en vervolgens zand.

 

In ontwikkeling

Natuurmonumenten werkt aan de ontwikkeling van de ENCI groeve naar een prachtig natuur- en recreatiegebied. Samen met overheden en omgeving (verenigd binnen SOME) werken we verder aan een inrichtingsplan met ruimte voor natuur en recreatie zodat de groeve veilig toegankelijk is en iedereen er van kan genieten.

Op basis van het inrichtingsplan wordt een finaal besluit genomen over de waterspeelplek. Daarna wordt een uitbater gezocht, de plek ingericht en voorzieningen aangelegd

Bianca de Craen
Bianca de Craen