Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Zeldzame slak en mier gespot in Maastricht

28 maart 2016 | Sander Verwoerd

Voor de leek zullen slakken en mieren erg op elkaar lijken, maar het is echt goed natuurnieuws: de segrijnslak en mergelmier zijn gespot op Sint-Pietersberg.

Zeldzame slak en mier gespot in Maastricht

Zeldzame mier

De mergelmier is een in Nederland zeer zeldzame bewoner van kalkgraslanden. Afgelopen zomer werd de soort door medewerkers van Stichting Bargerveen aangetroffen op de Sint-Pietersberg. Wij zijn benieuwd of hij komende zomer nog vaker wordt waargenomen!

Natuurmonumenten beheert en beschermt schraalgraslanden

Op de Sint-Pietersberg komen zeldzame schraalgraslanden voor, uniek voor Nederland. Natuurmonumenten beheert en beschermt dit grasland door speciaal te maaien en met schapen te begrazen. Het lijkt er nu op dat het natuurbeheer zijn vruchten afwerpt.

Sander Verwoerd
Sander Verwoerd
logo