Ga direct naar inhoud
Terug

Tijdreis door de groeve van de Sint-Pietersberg

Waar: Sint-Pietersberg

tijdreis
20 minuten
1 km

Over de route

Zin in een spectaculaire reis? Laat je begeleiden door de oehoe, een van de bewoners van de groeve, en ga 70 miljoen jaar terug in de tijd. Beleef vanaf de trap de verschillende aardlagen in de groeve wand, bewonder mammoeten in de laatste ijstijd, vermijd Sabeltandtijgers in de tijd van jagers en verzamelaars, verbaas je over het tijdperk waarin Limburg uit zee verrees, duik in de wereld van de mosasaurus Ber en dwaal door de ondergrondse wereld van de Sint-Pietersberg.

De plekken van de filmpjes op deze route horen bij de verschillende verhaallocaties op de trap. Je vindt ze op de leuning. 

Ga op het uitkijkplateau staan en beluister het eerste filmpje. Daal dan vervolgens de trap af en bekijk op de vijf andere locaties de andere filmpjes. We wensen je een mooie tijdreis!

Wil je meer weten over de Sint-Pietersberg of nagenieten? Bezoek dan onze website

 

Waar kun je starten

Platform groeve met publiek
Startpunt

Uitkijkplatform Sint-Pietersberg

Wat kom je onderweg tegen?

Ga op het uitkijkplateau staan en beluister het eerste filmpje.
routepunt 1 - tijdreis groeve

1. Tijdreis groeve

Ga mee op een vlucht met de oehoe over dit enorme gat in de aarde en verbaas je over de groeve vanuit de lucht. Bekijk en beluister hier het verhaal van de oehoe.

Daal vervolgens de trap af en bekijk de volgende fragmenten op de aangegeven locaties in de afbeelding. Je vindt een verwijzing naar de locatie op de leuning van de trap.

Verlaat het platform en ga door het draaihekje naar de trap. Daal de trap een stukje af.
routepunt 2 - löss

2. Routepunt 2 - Löss

Poolwinden en zeembodem

Wist je dat ijzige wind de Noordzeebodem naar Limburg heeft geblazen? We vliegen tienduizend jaar terug in de tijd om te kijken hoe dat ging. Klik hier om het filmpje te zien.

Daal de trap nog een stukje verder af tot halverwege de betonnen treden
Routepunt 3 - Grind

3. Routepunt 3 - Grind

Oermens en Sabeltandtijger

In dit filmpje reizen we duizenden jaren terug naar ijzige tijden om te zien hoe water en ijs rotsen breken en meespoelen naar Zuid-Limburg.

Meer routes in de buurt

Bekijk alle routes

Activiteiten in de buurt

Bekijk de agenda