Ga direct naar inhoud

Vakantiehuis Hoeve Lichtenberg op de Sint-Pietersberg

Slapen in de natuur op steenworpafstand van de stad Maastricht. Dat kan in vakantiehuis Hoeve Lichtenberg van Natuurmonumenten.

Hoeve Lichtenberg

Bent je op zoek naar een bijzondere overnachting in de natuur? Dan is Hoeve Lichtenberg de perfecte plek voor jou! Onlangs volledig gerenoveerd, biedt deze vakantiewoning op de Sint-Pietersberg in Maastricht plaats aan maar liefst 10 personen. Hoeve Lichtenberg is een statig complex dat zich bevindt op een unieke locatie, omgeven door natuur. Vanuit deze vernieuwde vakantiewoning kan je prachtige wandel- en fietsroutes ontdekken en genieten van de prachtige omgeving rondom de Sint-Pietersberg. De vakantiewoning is de ideale uitvalsbasis om de hoofdstad van Limburg te verkennen en tevens te genieten van de natuur.

Reserveer Hoeve Lichtenberg

Woonkamer Hoeve Lichtenberg
Woonkamer 2 Hoeve Lichtenberg

Hoeve Lichtenberg is een verbastering van het woord ‘Hoeve Lochtenborg’, wat ‘hooggelegen kasteel’ betekent. In de 17e eeuw werd er op de fundamenten van het kasteel een gesloten carréhoeve gebouwd. Het woonhuis van die hoeve vormt vandaag de dag vakantiewoning Hoeve Lichtenberg, een woning in het bezit van Vereniging Natuurmonumenten.

  • Houtkachel
  • Maximum aantal personen: 10 + 1 baby
  • Aantal slaapkamers met badkamer: 5
  • 1 hond toegestaan
  • Wifi aanwezig
  • Tafeltennis

 

Eettafel Hoeve Lichtenberg
Keuken  Hoeve Lichtenberg

Comfort en privacy

Via de authentieke houten trap ga je naar de eerste verdieping, waar zich vier tweepersoonsslaapkamers bevinden met elk een eigen badkamer. De slaapkamers zijn voorzien van luxe eenpersoons boxspringbedden. Op de tweede verdieping bevindt zich de sprookjesachtige tweepersoons torenkamer met hemelbed en eigen badkamer. 

Slaapkamer Hoeve lichtenberg

Activiteiten & Excursies

Via Natuurmonumenten worden er activiteiten en excursies georganiseerd in de omgeving. Wandel bijvoorbeeld mee met de boswachter door de ENCI-groeve in natuurgebied Sint-Pietersberg. Weet je al welke datum je gaat? Dan kan je de excursie alvast boeken, zo voorkom je dat deze vol is.

Bekijk alle activiteiten in de agenda.

Excursie: Wandel mee met de boswachter door de ENCI-groeve in natuurgebied Sint-Pietersberg nabij Maastricht

Ervaar een excursie of activiteit