Ga direct naar inhoud
Nieuws

100ste school bezoekt Speelnatuur Tiengemeten

28 juni 2016 | Natascha Hokke

Op 28 juni was het een speciale dag in Speelnatuur Tiengemeten. Natuurmonumenten ontving de honderdste school; de Beatrixschool uit Rotterdam. Het groene speelparadijs van het natuureiland ligt op een steenworp afstand van de Randstad, midden in het Haringvliet en wordt steeds populairder als dé plek waar je met je school geweest móet zijn.

100ste school bezoekt Speelnatuur Tiengemeten

De Beatrixschool ontving als prijs een insectenhotel voor op het schoolplein. Daarnaast kreeg ieder kind nog een gratis toegangskaartje voor Speelnatuur.

Vrij buiten spelen

Op de vraag waarom de Beatrixschool Speelnatuur heeft uitgekozen voor het schoolreisje antwoordt meester Ruud: “Kinderen wonen in Rotterdam Zuid en komen niet vaak buiten de stad, naar de natuur. Bij Speelnatuur zien ze dat er meer is dan alleen de straat. Als ze in de natuur zijn dan kunnen ze vrij spelen en vies worden en hoeven ze geen rekening te houden met auto’s. Ook als het regent dan is dit geen enkel probleem en vies worden van de modder vinden ze geweldig. Het is mooi dat ze vrij buiten kunnen spelen, in Rotterdam kan dat op drukke straten soms helemaal niet waardoor ze sneller binnen blijven.”

placeholder

De Beatrixschool is de 100ste school in Speelnatuur Tiengemeten

Helemaal los

Na de struintocht met de boswachter die alles weet over de planten en dieren op het eiland, gingen de kinderen ‘helemaal los’ in het natuurspeelterrein van 4,5 ha. Hutten en vlotten bouwen, klimmen en klauteren, ravotten en verstoppertje spelen op een van de vele eilandjes die Speelnatuur rijk is. Maar de modderglijbaan in Speelnatuur was toch wel favoriet!

Stilte, ruimte, spanning en avontuur

Peter Impens, groepsleider van het vrijwilligersteam van Speelnatuur is zelf jarenlang leerkracht geweest en begrijpt heel goed het succes van Speelnatuur: “Hier kunnen kinderen de natuur ontdekken in haar meest pure vorm. Dus ook de stilte, de ruimte, de spanning en het avontuur. Spelen in de natuur prikkelt de zintuigen en stimuleert een gezonde motorische, emotionele en sociale ontwikkeling. Een hele mond vol voor iets wat altijd vanzelfsprekend was, maar juist in deze tijd erg belangrijk”.

Kijk hieronder voor een preview van Speelnatuur! Zelf een schoolreisje boeken?

Video of Speelnatuur Tiengemeten: de coolste natuurspeelplek van Nederland - Natuurmonumenten 2016

Ruig dagje

Sinds de opening van Speelnatuur Tiengemeten in 2012 hebben al ruim 65.000 bezoekers het speelterrein bezocht. En ook scholen die van een ruig dagje uit houden, weten het speelterrein goed te vinden. De overtocht met de pont naar Tiengemeten is al een belevenis op zich. De voorzieningen in Speelnatuur zijn prima: er zijn toiletten, douches en kleedhokjes. Je kan en mag er vies worden, en Natuurmonumenten adviseert dan ook om schone kleren en een handdoek mee te nemen. Er is een speciaal voor het terrein geschikte rolstoel beschikbaar.

Koop de tickets online

Voorkom onnodig wachten bij de kassa en koop hier alvast online je tickets voor de pont en/of Speelnatuur. Alleen toegang met uitgeprinte tickets.

De Stad Uit

Het schoolreisje van de Beatrixschool naar Speelnatuur Tiengemeten is mede tot stand gekomen met medewerking van De Stad Uit. Deze stichting heeft als doel bewoners uit de stad te betrekken bij wat er op het Rotterdam platteland te beleven is, hun informeren over waar je moet zijn, wat daar te doen is, wanneer en hoe je er komt, dat is de uitdaging die De Stad Uit zich zelf stelt.

Met de Waterbus naar Speelnatuur Tiengemeten

Je kunt deze zomer vanuit Rotterdam of Dordrecht met de Waterbus naar Speelnatuur Tiengemeten! Koop een combiticket en je hebt gegarandeerd een ruig dagje uit voor het hele gezin!

Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter