Ga direct naar inhoud
Nieuws

IKEA-actie: 8.419 euro voor Tiengemeten

21 januari 2015 | Natascha Hokke

De actie ‘Kerstboom voor een piek’ van IKEA in december heeft voor Tiengemeten 8.419 euro opgeleverd.

IKEA-actie: 8.419 euro voor Tiengemeten

Cliënten van zorgboerderij de Idahoeve die hier op biologische wijze hun eigen groenten telen en vrijwilligers van Natuurmonumenten die in het veld aan het werk zijn, kunnen straks van de schuilgelegenheid gebruik maken.

Schuilgelegenheid bij slecht weer

Zorgboerderij de Idahoeve verbouwt haar eigen groenten in de Oude polder aan de oostkant van Tiengemeten. Het veld van de Idahoeve ligt een eindje van de boerderij af. Rob van der Laan, teamleider bij de zorgboerderij is blij dat Natuurmonumenten met de opbrengst van de IKEA-actie een schuilgelegenheid gaat bouwen waar de cliënten van de zorgboerderij gebruik van kunnen maken bij slecht weer.

 

placeholder

Positieve invloed

Een vaste groep cliënten van de zorgboerderij werkt regelmatig in het veld en wordt hierbij geholpen door boer Piet Holster, begeleider van de Idahoeve Helene Petter en nog een aantal vrijwilligers. “De cliënten doen het werk graag en het buiten zijn heeft een positieve invloed op hun gezondheid. Ook kunnen de bewoners van de Idahoeve dagelijks genieten van seizoensgroenten, vers van het land. En natuurlijk smaakt niets zo heerlijk als de aardappels die je zelf hebt gepoot, of de boerenkool die je zelf geoogst hebt”, aldus Rob van der Laan.

Trots

IKEA organiseerde de ‘Kerstboom voor één piek actie’ voor het vierde jaar op rij. Klanten kopen bij de actie een kerstboom voor 20 euro, en ontvangen een IKEA-cadeaupas* van 19 euro. De resterende euro doneert IKEA aan Natuurmonumenten. Vrijwilligers van Natuurmonumenten helpen mee met de verkoop van de bomen. Natuurmonumentenbeheerder Henk Maijer is trots op de hulp van het enthousiaste vrijwilligersteam van Krammer Volkerak Haringvliet: “Dit team heeft hard gewerkt en mede dankzij hun hulp heeft IKEA Barendrecht weer veel kerstbomen kunnen verkopen.”

Uitverkocht

Alle 12 winkels van IKEA hebben gespaard voor een ander natuurgebied in de regio. De actie ‘Kerstboom voor één piek’ heeft in totaal een bedrag opgeleverd van 74.373 euro. De actie liep van eind november tot en met 22 december 2014. Alle bomen zijn daarbij uitverkocht. Natuurmonumenten is heel blij dat IKEA op deze manier haar betrokkenheid toont bij het behoud van de Nederlandse natuur.

Word fan van Tiengemeten op Facebook

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er op Tiengemeten gebeurd?

Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter